Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hükümetinin Kontrolündeki BTC’leri Zimmetine Geçirdi: Suçunu İtiraf Etti!

Bitcoin mixeri Helix’in CEO’su Larry Harmon’ın kardeşi Gary Harmon, tutuklanan kardeşine ait devam eden dava kapsamında devlet tarafından el konulan 712 Bitcoin’i zimmetine geçirdiğini itiraf etti.

Gary Harmon kardeşi Larry Harmon’un, tutuklanmasının ardından 712 Bitcoin‘i kimseye haber vermeden kendi zimmetine geçirdiğini kabul etti. Larry’ye ait söz konusu varlıklara, devam eden ceza davası kapsamında devlet tarafından el konulmuştu. Fakat bu süreçte paraları kendi hesabına aktararak federal yasaları ihlal eden Garry, kolluk kuvvetlerinin uzun araştırmaları sonucunda yakalandı.

Gary, kardeşinin cüzdanlarına erişim için kurtarma kelimelerinden (Seed-Key) yararlandığı belirtildi. Araştırma sonuçlarına göre Nisan 2020’de Larry’nin el konulan Trezor cüzdanlarından kendi cüzdanlarına sekiz farklı transfer ile aktardığı 712 BTC’nin o anki değeri 5,4 milyon dolara tekabül ediyordu.

Lüks bir hayata geçiş

Mahkeme kayıtlarına göre kardeşinin cüzdanlarından milyon dolarları çeken Gary ardından Cleveland’da lüks bir daire satın almak için BlockFi aracılığıyla Bitcoin’inleri teminat olarak kullandı ve 1,2 milyon dolar kredi çekti.

Savcılar, Gary’nin başlangıçta söz konusu işlemlere dair kanıtlar sunulduğunda bile tüm suçlamaları şiddetle reddettiğini belirtti. Polis incelemesinde Gary’nin cep telefonundan çıkan görüntüler şaşkınlık yarattı. Telefondan çıkan söz konusu görüntüler, Gary’nin dansçılara, lüks otellere ve pahalı içkilere bir gecede yüz binlerce dolar harcadığını ortaya koydu.

12 milyon dolardan fazla kripto paraya el konuldu

Tüm kanıtların ardından suçlamaları kabul eden Gary, itiraf anlaşmasının bir parçası olarak 647 Bitcoin, 2 Ethereum (ETH) ve 17,4 milyon Dogecoin (DOGE) dahil olmak üzere 12 milyon dolardan fazla kripto paraya el konulmasına onay verdi.

Gary Harmon’ın hukukçuların tahminine göre en fazla 40 yıl hapis cezası alması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!