Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD İç Gelir Servisi (IRS) Yetkilisi Açıkladı: Yüzlerce Kripto Para Davası Yolda

ABD İç Gelir İdaresi (IRS) Suç Soruşturma Bürosu Başkanı Jim Lee, kripto paraların kullanımı hakkında yakında halka açıklanacak yüzlerce dava üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Bloomberg raporuna göre Jim Lee 3 Kasım tarihinde yaptığı konuşmasında, IRS’in kripto paraların kullanımı üzerine bir çok cezai vaka üzerinde çalıştıklarını dosyaların genelinin kullanıcıların vergi beyanında bulunmaması üzerine kurulu olduğunu belirtti. Başkan dosyalarla bağlantılı olarak işe alımlarda artış beklendiğini söyledi.

Başkan, off ramping olarak adlandırılan kripto paralardan itibari para birimlerine geçiş konusunda beyan sorunları yaşandığını ayrıca bazı mükelleflerin kripto para birimleri ile ödeme alarak vergi beyanında bulunmaktan kaçınmaya çalıştığını belirterek iki durumun da vakaların büyük bir kısmını oluşturduğunu ifade etti.

Kripto paraları takip etmenin IRS için yeni bir uygulama olmadığına dikkat çeken Lee, geçmişte kripto paraları Dark Web’e kadar takip ederken şimdi de Metaverse’e kadar takip ettiklerini belirtti. Ayrıca yetkili, geçmişte kripto para davaları kara para ağırlıklı olurken şimdi genellikle vergi beyanlarıyla uğraştıklarını söyledi. Kurum, 2022 yılında 2.077 soruşturmacısının zamanlarının yaklaşık %70’ini vergi ağırlıklı suçların soruşturulması için kalan %30’unun ise kara para ve uyuşturucu kaçaklığı davaları üzerinde çalışmak için harcadıklarını belirtti.

Raporda ayrıca yakın zamanda IRS’e, bir kripto para şirketi müşterilerinin vergi kaçırdığı şüphesiyle şirketin ortağı olan bankaya araştırma yapabilmek adına Jhon Doe Celbi verme yetkisi verildiği yer aldı. Jhon Doe Celbi vergi kaçıran şahısların kimliğinin belli olmadığını gösterir bir belgedir. Uzmanlar, bunu yetkililerin kripto para sektöründeki vergi kaçaklığını oldukça ciddiye aldıklarının bir göstergesi olarak yorumladı.

Ayrıca geçtiğimiz aylarda bir IRS yetkilisi daha öncesinde Coinbase, Kraken ve Circle gibi kripto para borsalarına yönelik geniş kapsamlı bilgi taleplerini beklediğini ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!