Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Aptos (APT) CEO’su Tartışmalı Token Ekonomisine Son Noktayı Koydu: Ethereum’dan (ETH) bile daha adil

Aptos CEO’su Mo Shaikh topluluğun tepkisine neden olan token ekonomisini savunarak diğer projelere göre çok daha adil olduğunu söyledi.

CEO Mo Shaikh CoinDesk’e yaptığı açıklamada token dağıtımının diğer projelere göre çok daha adil olduğunu savundu. Shaikh, geçtiğimiz ay hayata geçirilen yeni katman-1 (layer-1) blokzinciri Aptos’un topluluktan gelen eleştirilerin aksine Ethereum (ETH) dahil diğer projelerden daha sağlıklı bir token ekonomisine sahip olduğunu öne sürdü.

Aptos, APT token’ını ekim ayında ilk ağ test kullanıcılarına sundu ancak tokenların dağıtımıyla ilgili endişeler o günden beri hissediliyordu. Token ekonomisine göre ana katılımcılar, yatırımcılar ve Aptos Vakfı çıkarılan 1 milyar token’ın neredeyse yarısını aldı. Bu durum, yatırımcıların ve vakfın tokenlarını potansiyel olarak likide edebileceği ve bunun da olumsuz bir piyasa fiyatlanmasını tetikleyeceği endişelerine yol açtı.

Aptos CEO’su verdiği demeçte şu ifadelerde bulundu:

Token ekonomisini tasarlarken amacımız, topluluğu adil bir şekilde temsil eden bir şey yaratmaktı. Token dağılımımıza bakarsanız, yatırımcılar için tüm blokzincirleri arasında en düşük dağılıma sahip olduğumuzu görürsünüz. Aptos, diğer projelere kıyasla bile gördüğümüz en adil projelerden biridir.

CEO Shaikh, token ekonomisi konusunda her ne kadar birçok projeden daha iyi olduklarını ileri sürse de özellikle Ethereum’un arzının yalnızca %9,9’unu kurucu ekibe ve %9,9’unu da Ethereum Vakfı’na ayırdığı biliniyor. Bu Aptos ekibine ayrılan %50’ye kıyasla ciddi bir tutarsızlığı gözler önüne seriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!