Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’den Rusya’ya Kripto Para Çıkartması: 10 Milyon Dolar Ödül Teklif Edildi!

ABD, iki Rus vatandaşını kripto paraları kullanarak kara para aklama hizmeti vermekle suçladı. Dışişleri Bakanlığı, bu iki şahsın yakalanmasına yönelik istihbarat sağlayanlara kişi başı 10 milyon dolar ödül verecek.

ABD’de yapılan açıklamada Sergey Ivanov ve Timur Shakhmametov hedef gösterildi. İddialara göre Ivanov, son 11 yılda 1,15 milyar dolarlık kripto para işlemi gerçekleştirdi. Rescator adlı carding sitesine ödeme işlemleri desteği sağladığı için banka dolandırıcılığı komplosuyla ve Joker’s Stash adlı carding sitesi için kara para aklama komplosuyla suçlanıyor. “Carding”, çalıntı kredi ve banka kartı bilgilerinin yasa dışı kullanımı olarak biliniyor.

Shakhmametov ise online ortamda “JokerStash” ve “Vega” isimleriyle biliniyor. Ivanov ile aynı suçlamalarla karşı karşıya kalırken, ek olarak Joker’s Stash sitesinde yıllık 40 milyon ödeme kartı verisini satışa sunduğu için cihaz dolandırıcılığı komplosu suçlamasıyla da yargılanıyor.

Kripto para borsalarına el koydu

ABD, ayrıca yasa dışı kripto para borsalarıyla ilişkili üç web sitesine de el koydu. Bu operasyon, ABD, Hollanda, Letonya, Almanya, İngiltere ve Europol gibi birçok uluslararası kuruluşun katıldığı “koordineli bir uluslararası çaba” olarak tanımlandı. Ele geçirilen siteler, Rusya bağlantılı ödeme ve kripto para platformları Cryptex.net, UAPS, PinPays ve PM2BTC ile ilişkili.

“Cryptex.net” kripto para borsasına ait iki alan adına el konuldu. Bu platformda toplamda “37.500 işlem” yapılmış ve işlem hacmi 1,4 milyar doları bulmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!