Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD, İki Rus Vatandaşını Kripto Para Dolandırıcılığı ile Suçladı

ABD Adalet Bakanlığı, 2 Rus vatandaşını yaklaşık 17 milyon dolarlık kripto para dolandırıcılığı ile suçladı. Zanlılar dünyanın önde gelen kripto para borsalarından Binance, Poloniex ve Gemini kullanıcılarını çeşitli yollarla dolandırmakla itham ediliyorlar.

ABD hükümeti, Danil Potekhin ve Dmitrii Karasavidi isimli iki Rus vatandaşını 3 kripto para borsasının kullanıcılarını dolandırmak ve 16,8 milyon dolar değerinde para çalmak ile suçladı. Potekin ve Karasavidi dün, San Francisco Bölge Mahkemesi tarafından bilgisayar dolandırıcılığı, kara para aklama ve kimlik hırsızlığı gibi birçok eylem ile suçlandılar. Bu suçlamanın ardından ABD Hazine Bakanlığı da, iki zanlı için kötü niyetli siber faaliyetler kapsamında bir yaptırım emri çıkarttı.

Borsa İnternet Sitelerini Taklit Ederek Kullanıcı Bilgilerini Çaldılar

The Wall Street Journal’ın haberine göre; yetkililerin ulaştıkları veriler doğrultusunda, Potekhin ve Karasavidi kripto para borsalarının internet sitelerini taklit ederek borsa kullanıcılarının kimlik bilgilerine ulaştılar. Zanlılar bir dizi farklı strateji izleyerek güvenlik kontrollerini aşmayı başardı ve borsa kullanıcılarının fonlarını çalarak neredeyse 17 milyon dolarlık kazanç elde ettiler.

Kripto para dolandırıcılarının hedefinde kripto para dünyasının önde gelen 3 borsası vardı. Hazine Bakanlığının iddianamesine göre, Potekin ve Karasavidi borsaların belli başlı güvenlik kontrollerini atlatmaya çabalarken, kimliklerini belli edecek bir takım izler bıraktılar. Binance güvenlik ekibi, yaşanan olayların ışığında saldırıya dahil olan kişilerin kimliklerinin belirlenmesine yardımcı olmak için ABD Gizli Servisi ile kol temasında çalıştıklarını söyledi. Poloniex ve Gemini temsilcileri ise henüz bir açıklama paylaşmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment