Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD İstihbaratından Özel Kripto Para Projesi

Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Güvenlik Teşkilatı kuantum bilgisayarlara karşı bile dayanıklı olan özel bir kripto para geliştiriyor olabilir.

Bloomberg muhabiri William Turton geçtiğimiz günlerde Washington’da düzenlen bir siber güvenlik etkinliğine katıldı. Turton, etkinlik bittikten sonra sosyal medya hesabından bir gönderi paylaştı ve Ulusal Güvenlik Teşkilatı ile ilgili bu iddiayı öne sürdü.

İstihbaratta Kripto Para

Turton tarafından öne sürülen iddialara göre Ulusal Güvenlik Teşkilatı kuantum bilgisayarlar tarafından bile hacklenemeyecek özel bir kripto para geliştirmeye çalışıyor.

Microsoft News gibi kaynaklara göre Ulusal Güvenlik Teşkilatı’nın böyle bir proje geliştirmesindeki başlıca sebep Kuzey Kore, İran, Rusya ve Çin gibi ülkelerle siber alanda mücadele edebilmek.

Ulusal Güvenlik Teşkilatı Siber Güvenlik Müdürlüğü Genel Müdürü Anne Neuberger, İnternet’teki fidye saldırılarının her geçen gün çoğaldığını ve bununla bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğini düşünüyor. Neuberger’e göre bu gibi saldırılar, ABD’nin 2020’deki başkanlık seçimini dahi etkileyebilirler.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment