Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Japonya’daki Kripto Para Sektörünü Taklit Edecek

Phillip Gillespie, Dünya genelindeki kripto para düzenlemeleriyle ilgili yeni bir açıklama yaptı ve ABD‘nin kripto para sektörünü kalkındırırken Japonya’da yapılanları taklit edeceğini söyledi.

Finans sektöründe çok fazla tecrübesi bulunmamasına rağmen bundan kısa bir süre önce B2C2 Japonya adlı bir piyasa yapıcı şirketin yöneticiliğini üstlenen Phillip Gillespie geçtiğimiz günlerde kripto para sektörüyle ilgili yeni bir röportaj verdi.

Öncelikle Japonya’daki kripto para sektöründen bahseden ve oradaki şirketlerin kripto para sektörüne karşı sergiledikleri tutumu anlatan Gillespie, yerel sektörün gayet iyi durumda olduğunu belirtti. Gillespie’ye göre Japonya’nın önde gelen ve parmakla gösterilen şirketleri hem kripto para hem Blockchain teknolojileriyle yakından ilgileniyorlar.

Bunun yanı sıra Japonya’daki düzenleyicilerin kripto para sektörüyle ilgili oldukça doğru adımlar attıklarını söyleyen Gillespie, ülkedeki yasal düzenlemelerin de sektörün büyümesine katkıda bulunduğunu düşünüyor.

Bu yorumların üstüne ABD’deki kripto para sektöründen de biraz bahseden Gillespie’ye göre ABD’deki büyük çaplı şirketler henüz kripto para sektörüne tam anlamıyla giriş yapmadılar. Japonya’daki düzenlemelerin bu şirketleri sektöre girmeye teşvik edebileceğini söyleyen Gillespie, bunun yanı sıra ABD’deki düzenleyicilerin de Japonya’yı örnek alabileceklerini düşünüyor. Öyle ki Gillespie’ye göre ABD’deki şirketler, kripto para sektöründe başarılı olmak ve sektörü büyütmek için zamanla Japonya’yı taklit etmeye başlayacaklar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment