Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

E-Ticaret Devi Alibaba, Fikri Mülkiyet Sistemi İçin Blockchain’den Faydalanacak!

23 Mayıs tarihinde Sohu tarafından yayınlanan bir habere göre, Çinli e-ticaret devi Alibaba bundan sonra kendi fikri mülkiyet sistemine blockchain teknolojisini entegre edecek ve blockchain tabanlı işlemlere imza atacak.

Şirketin fikri mülkiyet koruma departmanı başkanı Ali Xizhi konu hakkında yaptığı açıklamada Alibaba’nın blockchain kullanarak fikri mülkiyet haklarını koruma aşamasında olduğunu vurguladı. Alibaba Eylül ayında tamamıyla blockchain tabanlı fikri mülkiyet sistemine geçmeyi planlıyor ve bundan sonra blockchain’i kullanarak dijital telif hakkı koruması gibi ek uygulamalara geçecek.

Sistem blockchain tabanlı Ali Fikri Mülkiyet Koruma Platformu (IPP Platform) aracılığıyla Çin’in İnternet Mahkeme’sine bağlanacak ve uluslararası markaların bu şekilde elektronik ödeme yapabilmesini mümkün hale getirecek. Çin geçtiğimiz tarihlerde Hangzhou, Pekin ve Guangzhou bölgelerinde internet ile ilgili davaları görüşmek ve davacıların bunları online olarak yapabilmesine imkan tanımak için üç adet İnternet Mahkemesi kurmuştu.

Alibaba özellikle blockchain alanında inanılmaz gelişmelere imza atmakta ve dünya üzerinde blockchain ile ilgili sahip olunan patentler konusunda en üst firmalardan birisi olarak bilinmekte. Geçtiğimiz Mart ayında Alibaba Group başkan yardımcısı Liu Song yaptığı bir basın açıklamasında şirketin sınır ötesi tedarik zinciri için de blockchain kullanmaya başlayabileceğini açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment