Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Kendi Dijital Para Birimini Mi Üretiyor?

ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi üyeleri, yeni oluşturdukları bir soru önergesinde Federal Rezerv’e kendi dijital para birimlerini üretip üretmeyeceklerini ve bu konuda bir çalışma olup olmadığını sordu.

Dijital ABD Doları

30 Eylül tarihinde Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’e gönderilen bir mektupta, ABD dolarının ”dijital itibari para birimlerinin yayılması nedeniyle” tehlikeye girebileceği vurgulandı. Finansal Hizmetler Komitesi üyeleri konu hakkında şunları ifade ettiler:

”Uluslararası Ödemeler Bankası küresel çapta yaptığı bir araştırmasında 40’dan fazla ülkenin şu an ya kendi dijital para birimini geliştirdiğini ya da geliştirme konusunda adımlar attığını ortaya koydu.”

Meclis üyeleri dijital para birimlerinin özelliklerinden dolayı kağıt paranın önüne geçebileceğini dile getirdiler ve FED’in ”Dijital ABD Doları geliştirme görevini üstlenmek zorunda kalabileceğini” vurguladılar. İki Kongre üyesi Federal Rezerv’in daha güvenli,daha esnek, daha stabil bir para politikası oluşturabileceğini ve bunun dijital ulusal para birimini üretmekten geçtiğini vurguladı.

Ancak buna rağmen Federal Rezerv yetkililerinden Simon Potter geçtiğimiz tarihlerde yaptığı açıklamada ABD dolarının hakimiyetini dijital versiyonlar piyasaya sürerek bitirme düşüncesinin ”hiç mantıklı gelmediğini” vurgulamıştı.

FED’in ne cevap vereceği ise hala merak konusu olmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment