Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Kongre Üyelerinin Kendi ‘Dijital Para Birimini’ Üretme Baskısı Nasıl Sonuçlar Doğurur?

İki ABD Kongre üyesi, ABD Federal Rezerv’e gönderdikleri bildiride dijital bir ABD doları üretmenin gözden geçirilmesi gereken bir fikir olduğunu vurgulamışlardı.

Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’a gönderilen bildirinin arkasındaki iki isim olan French Hill ve Bill Foster, ABD dolarının başka bir ülkenin kendi dijital para birimini üretmesi durumunda geride kalabileceğine dair olan endişelerini dile getirdiler. Bir ”şirketin kendi dijital para birimini üretip bunun yaygınlaşması” riskini dile getiren temsilciler, merkez bankasının kendi itibari parasının dijital versiyonunu üretip üretemeyeceğini sorguladı.

Libra Korkusu

Aslında bu sorgunun özelikle Libra cephesinden gelen gelişmeler sonrasında yapılmış olduğu oldukça bariz gözüküyor. Libra, projenin ilk açıklanmasından beri devletlerin ve regülatörlerin bütün tepkilerini üzerine çekti ve hala da çekmeye devam ediyor. ABD gibi bir devin kendi dijital para birimini üretip bunu serbest dolaşıma sokması kripto para sektörünü ilk başta olumsuz etkileyebilecek ve kripto para yatırımcılarını buraya çekebilecek güçte olsa da, uzun vadede bu durum aslında insanların dijitale olan yönelimini arttırıp kripto paralar için iyi bir sonuç doğurabilir.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney de geçtiğimiz tarihlerde diğer finansal araçlarla desteklenen bir dijital para birimi fikrine olumlu baktığını ertelemişti. Bütün bunları bir araya getirdiğimizde, yakın zamanda büyük bir ülkeden benzer bir adım görebileceğimizi söyleyebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment