Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ohio, Bitcoin ile Vergi Ödeme Uygulamasına Son Verdi!

Ohio Mali İşler Sorumlusu ve hazinecisi Robert Sprague, yeni yaptığı bir açıklamada birçok işletmenin lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ile ödeme yapabilmesini sağlayan OhioCrypto.com isimli internet sitesinin geçici bir şekilde hizmetten çekildiğini vurguladı.

2 Ekim tarihinde yapılan basın açıklamasında konuşan Sprague, yaptıkları bir araştırma sonucunda söz konusu hizmetin durdurulması kararına vardıklarını belirtti. Buna ek olarak soruşturmayı yürüten Eyalet Kurulu’nun söz konusu kripto para platformunun meşruluğunu ve bunun neden BitPay gibi üçüncü parti bir aracı ile çalıştığını araştıracağı da belirtildi.

Basın saati itibariyle site resmen kapatılmış durumda ve buraya girenler direkt olarak eyaletin Hazine sitesine aktarılmakta. Sprague ise konu hakkında şunları aktardı:

”Bir mali işler sorumlusu olarak benim işim Ohio’nun vergi ile elde edilen dolarlarını korumak ve bunların eyalet kanunlarına uyduğundan emin olmak. Başsavcılık tarafından resmi bir yazı gelene kadar bu internet sitesini askıya almam gerektiğini hissetmekteyim.”

Hizmet ilk piyasaya çıktığında büyük bir gündem maddesi haline gelse de, 10 ayda 10’dan az işletme Bitcoin ile vergi ödemesi yaptı ve hizmet beklendiği kadar büyük bir popülarite elde edemedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment