Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Kongre Üyesi, Meksika Duvarını Blockchain İle Fonlamayı Teklif Etti

Blockchain teknolojisi bugüne kadar birden fazla amaç ve sektör için kullanılmış olsa da, bugüne kadar iki devlet arasındaki sınır duvarını örmek için fonlama adına kullanılmamıştı. Ancak konu blockchain ve kripto para birimleri olunca, yeniliğin ve girişimin hiçbir sınırı bulunmadığı tecrübe ile sabit.

Ohio cumhuriyetçi kongre üyesi Warren Davidson, 12 Aralık tarihinde NPR ile yaptığı bir röportajda, son dönemin popüler konusu Meksika duvarının, blockchain kullanılarak fonlanmasını önerdi.

Kripto para yanlısı açıklamaları ile tanınan Davidson, ABD Başkanı Trump’ın yakın zamanda yaptığı, eğer Meksika duvarı için ödeme yapılmazsa hükümeti kapatırım tehdidine karşı böyle bir yola gidilebileceğini ifade etti. Konu hakkında detaylı açıklamalarda bulunan Davidson, ”Bir Tuğla Al, Bir Duvar Ör” isimli girişimin, duvarın kurulması için etkili olabileceğini aktardı.

”Bunu bir tip, kitlesel fon toplama sitesi gibi yapabilirsiniz. Veya bir blockchain ile yapıp, ‘duvar koinleri’ sayesinde yapabilirsiniz. Ancak parayı toplayabiliriz. Ve açıkçası, bunu hazineden geçirebilirsek, Meksika pezosu bile kabul edebilirsiniz.”

Davidson kendisinin bulduğu blockchain tabanlı duvar fonunu herhangi bir resmiyete büründürüp büründürmediği sorusuna ise cevap vermedi. Ancak böyle bir durumun gerçekleşmesi durumunda, hem kripto para birimleri hem de blockchain için oldukça önemli bir gelişme de gerçekleşmiş sayılabilir.

Davidson daha önce de kripto para ve blockchain projeleri ve girişimleri ile anılmıştı ve ICO’ların bu kadar sıkı denetlenmemesi gerektiğini vurgulamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment