Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasası Düşerken, Pantera’nın Risk Fonu Yüzde 60 Arttı

Kripto para piyasasında adından sıkça söz ettiren risk sermayesi firması Pantera Capital, yaşanan mevcut kripto para piyasası düşüşünden pek etkilenmişe benzemiyor. 13 Aralık tarihinde yatırımcılara gönderilen bir bildiriye göre, Pantera düşüş yerine bunun tam aksine yükseliş yaşamakta.

Pantera’nın risk sermayesi fonu VFII, 2018 yılının ilk çeyreğine kıyasla üçüncü çeyrek içerisinde %60’a yakın artış yaşamış. Aynı dönem içerisinde Bitcoin yaklaşık %53 düşüş yaşadı. On kripto para birimini takip eden pasif Bitwise Endeks 10 fonu ise, aynı periyot içerisinde %59 civarında düşüş yaşamıştı.

Pantera’dan yapılan açıklamaya göre likit piyasalardaki volatilite, kripto para sektöründeki yatırımcılar için risk sermayesi yatırımlarını tam bir ‘vaha’ haline getirdi. Bunun yanı sıra ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından ICO’lara karşı başlatılan savaşa da değinen Pantera, sahip olduğu ICO portföyünün %25’inin, söz konusu eylemde etkilenebileceğini ifade etti.

”Fonumuzun sermayesinin yaklaşık olarak %25’i, D veya S regülasyonları kullanılmadan ABD’li yatırımcılara satılan likit token projelerine yatırım yaptı. Eğer bu projelerden herhangi birisi menkul kıymet ilan edilirse, SEC’in konumu bunları olumsuz olarak etkileyebilir.”

Bunun yanı sıra firma bir başka risk sermayesi fonu olan Pantera Venture Fund III için 175 milyon dolarlık hedefini yakalamaya da oldukça yaklaştı.

”İlk kapanışta 175 milyon dolarlık hedefimizin 3’te 2’sini yakaladık ve 2019 yılının ilk çeyreğinde son bir kapanış yapmayı planlıyoruz.”

Pantera Capital özellikle yenilik vaat eden startup firmalarına yaptığı yatırımlar ile bilinmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment