Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Kongresi, Bitcoin Madenciliğinin Etkileriyle İlgili Bir Oturum Düzenleyecek -The Block

Basında yer alan haberlere göre ABD Kongresine bağlı bir komite, başta Bitcoin (BTC) madenciliğininki olmak üzere kripto paraların çevresel etkileriyle ilgili bir oturum düzenlemeye hazırlanıyor.

The Block tarafından konu hakkında bilgi sahibi kaynaklara dayandırılarak aktarılan habere göre hazırlıklar, Kongre bünyesindeki Enerji ve Ticaret Komitesine bağlı Gözetim ve Soruşturma Alt Komitesi tarafından yürütülüyor.

Komite, oturuma katılacak isimlerden başta Bitcoin blockchaini olmak üzere proof-of-work (PoW) algoritmasını kullanan blockchainler ve bu blockchainlerin yol açtığı enerji tüketimi ile ilgili bilgi almak istiyor.

Çin’de kripto para madencilerine getirilen yasaklar, ABD’deki madencilik pazarının hızlı bir şekilde büyümesi ve ABD’nin bu alanda lider konumuna gelmesi ile sonuçlandı. Bu büyüme, bazı grupların tepkisine yol açtı.

Senatör Elizabeth Warren, geçtiğimiz yılın sonunda New York merkezli madencilik şirketi Greenidge’in CEO’suna bir mektup gönderip, şirketin madencilik faaliyetlerinin çevresel etkilerine yönelik kaygılarını dile getirmişti. Ekim ayında ise yetmişten fazla çevreci grup, Kongre’ye bir mektup göndererek, “Proof of Work madenciliğinin iklim, temiz su ve çevresel adalet üstündeki etkilerinin” araştırılması için talepte bulundu.

Haberde yer alan bilgilere göre alt komite, kripto para madenciliğini son dönemlerde özellikle New York’ta yaşanan olayların ardından radarına aldı. Söz konusu oturumun takvimi henüz belli olmasa da görüşmelerin bu ayın sonunda gerçekleşebileceği aktarıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!