Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Tabanlı Tarayıcı Brave Aylık 50 Milyon Aktif Kullanıcı Sayısını Geçti

Kripto tabanlı tarayıcı şirketi Brave, aylık 50 milyon aktif kullanıcı sayısını geçtiğini ve kurulduğu yıldan bu yana 5 yıl boyunca büyümesini yıldan yıla 2 katına çıkardığını duyurdu.

Brave, geçen yıl başlattığı kullanıcı gizliliğini koruyan servisi Brave Search ile yıllık 2.3 milyar kullanıcı sayısına ulaştı. Brave ayrıca 2021 yılında kripto cüzdanı olan Brave Wallet ve özel görüntülü görüşme hizmeti sunan Brave Talk servislerini başlattı.

Paylaşımda, aylık 50 milyon aktif kullanıcıyı geçmenin muazzam bir gelişme olduğunu belirten Brave CEO’su ve kurucu ortağı Brendan Eich, bunun aynı zamanda kullanıcıların gözetim ekonomisinde alternatif arayışının küresel olarak devam ettiğinin kanıtı olduğunu söyledi. Eich ayrıca konu ile ilgili;

ABD’nin bilgi teknolojileri endüstrisindeki en büyük beş şirketinin egemenliğinden bağımsız bir web vizyonunu paylaşan ortaklarımız ile ürün yelpazemizi genişleterek başarılı bir yıl geçirdik. Kullanıcılarımız, üreticilerimiz ve topluluğumuzdan inanılmaz bir karşılık gördük. 2022 yılında bu büyümemizi tekrar ikiye katlamayı ve Web’de gezinirken gizlilik bilincine sahip bir yol arayan, onları Web’de dolaşırken izlemek yerine ödüllendiren üreticilerimizi doğrudan desteklemeye yardımcı olacak daha fazla kullanıcı ile etkileşim kurmayı hedefliyoruz.

açıklamalarında bulundu.

FireFox tarayıcısı yaklaşık  211 milyon aktif kullanıcıya sahipken 50 milyon aktif kullanıcı ile sektör lideri Google’ın Chrome tarayıcısının çok uzağında olan Brave, sektörde hala küçük bir pazar payına sahip bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!