Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki İki Kripto Para Dolandırıcısı Suçlu Bulundu

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı, kripto para şirketlerine gölge bankacılık hizmeti sundukları gerekçesiyle iki vatandaşın suçlu olduğuna karar verdi.

Bölge Başsavcılığı geçtiğimiz gün kripto para şirketleriyle ilgili yeni bir davaya ilişkin duyuru yayınladı. Bu duyuruda Arizonalı bir erkeğe ve İsrail asıllı bir kadına karşı suç duyurusunda bulunulduğu, bu iki vatandaşın yapılan araştırmalar sonrasında gölge bankacılık hizmeti verdiklerinin anlaşıldığı ve daha sonra suçlu bulundukları belirtiliyor.

Başsavcı Geoffrey S. Berman tarafından yapılan duyurulara göre Reginald Fowler ve Ravid Yosef adlı iki vatandaş banka dolandırıcılığı yapmaktan suçlu bulundular.

Şu ana dek yapılan açıklamalar bu ikilinin 2018 yılında bazı kripto para borsalarına itibari para hizmeti sunan birkaç şirketle birlikte çalıştığını gösteriyor. Fowler bu süreç içerisinde bankalara birden fazla kez yanlış beyan verdi ve dijital para yatırımı yapan vatandaşlardan para alabilmek için yeni hesaplar açtı. Fowler ve Yosef 2018 yılı boyunca havale ödemelerinde sahtekarlık yapıp dolandırıcılıklarını gizlemeyi başardılar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment