Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amazon Yeni Blockchain Ürününü Kullanıma Açtı

Dünyanın en büyük şirketlerinden Amazon‘un bulut bilişim platformu olan Amazon Web Services (AWS), Amazon Managed Blockchain adı altında geliştirdiği teknolojiyi kamunun kullanımına açtı.

Amazon Web Services geçtiğimiz gün içerisinde bir duyuru yayınlayarak bu yeni ürünün artık isteyen herkes tarafından kullanılabileceğini açıkladı. Müşteriler bu ürünü kullanarak kendi örgütleri için yeni Blockchain ağları kurabilecek, bunu yaparken Ethereum ve Hyperledger gibi platformlardan faydalanacaklar. Ayrıca Amazon tarafından yapılan açıklamalara göre bu platform milyonlarca işlemi kaldırabiliyor ki bu da müşteriler için epey ciddi bir kullanım alanı sunuyor.

Amazon bu gibi BaaS (blockchain as a service) ürünlerinin Blockchain teknolojisinin yayılımında ciddi rol oynayacaklarını düşünüyor. Amazon ayrıca bu ürünlerin kurumsal masrafları azaltmak ve zamandan tasarruf etmek için kullanılabileceğine inanıyor. Amazon Managed Blockchain Genel Müdürü Rahul Pathak konu hakkında şu açıklamayı yapıyor:

“Amazon Managed Blockchain düğümleri kendi başına hazırlıyor, ağı kendi başına kuruyor, sertifikaları ve güvenliği kendi başına yürütüyor ve ağı kendi başına ölçekliyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment