Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Kripto Para Düzenlemelerinden Geri Kalıyor, SEC ile CFTC Anlaşamıyor

İki profesör, ABD’nin kripto para düzenlemeleri konusundaki başarısının değerlendirildiği bir araştırma yaptı. Profesörlerin kanaatine göre ABD’nin bu alanda yeteri kadar verimli adımlar atmaması, ülkenin genel itibarını zedeliyor.

İtibar Zedeleniyor

Oxford Üniversitesi’nden Carol Goforth ve Arkansas Üniversitesi’nden Clayton N. Little, ABD’deki kripto para düzenlemeleri hakkında bir araştırma yaptı.

Yapılan bu araştırmaya göre ABD’deki düzenleyici kuruluşlar, konu kripto para olduğu zaman birbirleriyle çelişen görüşlere sahip oluyorlar. Bu da kripto para düzenlemelerinde ciddi gecikmelere yol açıyor çünkü kuruluşlar arasında uzlaşı yapılamıyor.

ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ve İç Gelir Servisi (IRS), kripto paralar hakkında oldukça farklı görüşlere sahipler. Konu hakkındaki araştırmadan bir kesit şu şekilde:

“ABD’deki farklı düzenleyicilerin farklı yetkileri ve sorumlulukları olduğu için her bir kuruluş aslında aynı olan varlığı farklı şekillerde değerlendirmeye çalışıyor.”

Özellikle SEC ve CFTC bünyesindeki yetkililer, kripto para sektörünü son zamanlarda oldukça sıkı bir takibe almış durumdalar. Başta SEC olmak üzere ABD genelindeki çeşitli düzenleyiciler, kripto para şirketlerinin faaliyetlerini yakından inceliyorlar.

SEC ve CFTC kripto para sektörünü inceliyor ancak yapılan bu araştırmada belirtildiği üzere bu iki kurumun konuya bakışı epey farklı. CFTC başkanı Christopher Giancarlo bundan birkaç ay önce bu farklılık hakkında şu yorumu yaptı:

“SEC ile CFTC iki farklı geçmişe ve yönelime sahip. Bu yüzden olaylara bambaşka açılardan bakıyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment