Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mastercard’ın Patent Başvurusundaki Sistem, Kripto Para İşlemlerinin Miktarını ve Göndericisini Gizleyebiliyor

Ödeme devi Mastercard, yeni yaptığı bir patent başvurusunda, kripto para birimi işlemlerini gizli tutabileceği yeni bir yöntem bulduğunu iddia etmekte.

Geçtiğimiz Perşembe günü ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’nin yayınladığı bir başvuru bildirisine göre, ödeme devi Mastercard, kripto para birimi işlemlerinin blockchain üzerinden yapılırken, bunların hem miktarını, hem de gönderen kişiyi gizli kılacak bir sistem bulduğunu vurgulamakta.

Patent bildirisinde açıklandığı üzere sistem, işlem esnasında public key ile iletişime geçip bir aracı olarak işlem yapan aracı adreslerin bunu yapacağını belirtmekte. İşlem verisi daha sonra depolanıyor ve yeni bir işlem ve dijital imza private key kullanılarak oluşturuluyor. Private key kullanılarak koruma altına alınmış olan ve ödeme miktaır ile gönderenin adresini barındıran bu yeni işlemin verileri ise, ayrı bir işlem olarak kayıt altına alınıyor.

Sonuç olarak patent içerisinde açıklanana göre, ”yöntem kullanıcının birden fazla küçük adresten küçük oranda fon aldığını veya gönderdiğini gösterirken, aslında çok daha büyük miktarlarda ve hacimlerde işlem yapılabiliyor ve bu başka kullanıcılara da yönlendirilebiliyor.” Mastercard’a göre bu yöntem ile veri tehlikeden arındırılmış olmakta.

Bunun yanı sıra istenildiği taktirde istenilen birden fazla adrese birden fazla değişik oranlarda fon gönderilerek, gönderilen miktarın anlaşılması da engellenebilir. Blockchain ağının özellikle Bitcoin gibi kripto para birimi işlemlerinde kullanıldığını vurgulayan Mastercard başvurusu, bu ağın içerisindeki işlemlerin arkasındaki kişilerin tespit edilmesinin bile normal yöntemlerle çok zorlu olabileceğini vurgulamakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment