Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD, Kripto Para İle İlgili Suçlar Konusunda 1 Numaralı Ülke Konumunda

Kripto para birimlerinin popülerliği arttıkça, bunları yasal olmayan yollarla ele geçirme konusunda da çok fazla gelişim sağlanıyor. Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre Amerika Birleşik Devletleri kripto para birimleri ile ilgili işlenen suçlar konusunda zirvede yer alıyor. Araştırmada bunun yanı sıra siber suçluların mevcut büyük kripto para borsalarının hepsine saldırmış olduğu vurgulanmakta.

Kripto Para İle İlgili Suçların Yarısından Fazlası ABD’den Kaynaklanmakta

Group-IB yakın zamanda yayınladığı bir araştırmada, küresel kripto para piyasasını hacklenme ve siber güvenlik konularında mercek altına aldı. Araştırma sonuçlarına göre, ABD dünyadaki kripto para ile ilgili suçların yarısından fazlasına ev sahipliği yapmakta.

Of the 50 botnets continually scouring for weaknesses on cryptocurrency exchange platforms, half of their malicious traffic comes from the country.

Verilere göre pastadaki en büyük pay ABD’ye aitken, onu Hollanda takip etmekte.

Hiçbir Yer Güvenli Değil

Group-IB’nin yaptığı araştırmanın başka bir önemli noktası ise, şu an hacim sıralamasına göre zirvede yer alan 19 kripto para borsasının her birine farklı zamanlarda saldırı düzenlenmiş olması.

Araştırmada büyük platformlarda yer alan 720 hesabın hackerlar tarafından ele geçirildiği belirtilmekte. Bu sayı 2017 yılında 369’a kıyasla neredeyse iki katı artış anlamına geliyor. Bu oranın 3’te 1’inden fazlası ABD menşeli saldırganlar tarafından yapılıyor. Rusya ve Çin bu saldırılardan en çok etkilenen diğer iki ülke konumunda. Türkiye ise %2.4’lük bir etkilenme oranına sahip.

 

Details of the study show that about 720 accounts across all the major platforms have been compromised.

2018 yılı devasa bir saldırı olan Coincheck olayından sonra bundan daha küçük ama daha fazla sayıda bir dizi saldırı ile başlangıç yapmıştı. Coincheck’in yanı sıra Coinrail ve Bithumb da hacklenen önemli borsalar arasında yer alıyor.

Araştırmanın ilginç bir başka noktası ise kripto para platformu kullanıcılarının %20’sinden fazlası, 8 karakterden daha kısa şifre belirliyor ki bu hackerların işini oldukça kolaylaştırmakta.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment