Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Kuzey Carolina’dan CBDC Ödemelerini Yasaklayan Yasa Tasarısına Onay

Kuzey Karolina Temsilciler Meclisi ABD Merkez Bankası (FED) tarafından ihraç edilecek dijital merkez bankası parasının (CBDC) ödemelerde kullanılmasını yasaklayacak.

Temsilciler Meclisi 3 Mayıs tarihinde yayınladığı duyuruda, eyalet içerisinde herhangi bir resmi kurumun FED tarafından ihraç edilecek CBDC’leri kullanmasını ve ilgili kurumların CBDC testlerine katılmasını yasaklayan bir yasa tasarısının 118e 0 oyla kabul etti.

İkinci okunmasında onaylanan tasarının yasalaşması için eyalet senatosunun ve eyalet valisinin onayına ihtiyaç duyduğu belirtildi. Geçtiğimiz nisan ayında ilk defa açıklandığı bilinen tasarı, CBDC’lerin özel hayata müdahale barındırdığını ve siyasi bir silah olarak kullanılabileceğini iddia ediyor.

Tasarının destekçilerinden Kuzey Karolina Temsilcileri Harry Warren’ın ve Mark Brody’nin de özel hayatın gizliliğini savunduğu gelecekteki siyasi karışıklıklardan korunmak amacıyla CBDC’lerin çıkarılmasına karşı olduğu ifade edildi.

Ayrıca Florida Valisi Ron DeSantin’in de eyalet içerisinde benzer yasa tasarıları önerdiği ve CBDC ihracına karşı çıktığı belirtildi.

Blockchain Derneği Sektör İşleri Direktörü Dan Spuller konu hakkında yaptığı açıklamada, ilgili tasarının Virginia ve Tennessee gibi eyaletler için de emsal teşkil edebileceğini ifade etti. Spuller, CBDC karşıtı her yasanın Bitcoin’i desteklediğini öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!