Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yükselişteki Memecoin Binance Listelemesi ile Ayıları Üzdü: 12 Milyonluk Short Patladı

Son günlerin en popüler meme token’ı Pepe’nin (PEPE) yükselişi devam ederken short (kısa) yönlü pozisyon alan yatırımcılar milyonlarca dolar kaybetti.

Meme token PEPE durdurulamaz yükselişine devam ederken ayı yönlü pozisyon alan kullanıcılar 12,4 milyon dolar kaybetti. Coinglass verilerine göre Pepe’nin Binance’de listelenmesi haberinin de etkisiyle sırf son 1 saat içerisinde 1 milyon dolar pozisyon patladı.

Son haftalarda adeta bir meme token boğası başlatan ve benzer projeleri beraberinde sürükleyen PEPE, son olarak Binance’in listeleme haberiyle birlikte %70 artarak 0,000055 dolar seviyelerine kadar yükseldi. PEPE’nin market hacmi de tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) olan 750 milyon dolara ulaştı.

Öte yandan on-chain verilerine göre 2 Mayıs Salı ve 3 Mayıs Çarşamba günleri arasında erken dönem PEPE balinaları ciddi oranda satışlar yapıp piyasa değerini 185 milyon dolar geriletmişti. Fakat bu satışlar bile yükselişin önüne geçemedi ve Pepe 1 milyar dolarlık piyasa değerini aştı.

PEPE’nin aşırı yükseldiğini düşünen ve short yönlü pozisyon alan kullanıcıların sayısı ise günlerdir baskınlığını korumaya devam ediyor. Negatif fonlama manipülasyona açık bir veri olsa da genellikle o kripto paranın özelinde satış yönlü baskının ağırlıkta olduğu anlamına geliyor.

CoinGecko verilerine haber akışının etkisiyle son 24 saat içerisinde %85 yükselen PEPE, yazım esnasında 0,000002720 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!