Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Balinalar Yükselişteki Meme Token İçin Kar Satışına Başladı! Zirve Yakın Mı?

Son zamanların popüler meme token’ı Pepe’de (PEPE) balinalar ciddi oranlarda kar satışı yapmaya başladı.

On-chain araştırma firması Nansen tarafından sunulan verilere göre PEPE balinaları 2 Mayıs Salı ve 3 Mayıs Çarşamba tarihleri arasında ciddi miktarlarda varlığı elden çıkardı. Erken dönem PEPE yatırımcılarının satışlarına dikkat çeken analistler, belirtilen tarihler arasında belirtilen tarihler arasında yaşanan 185 milyon dolarlık piyasa değerin düşüşünün sebebi olarak balinaları gösterdi. 2 Mayıs Salı günü PEPE’nin 582 milyon dolarlık market hacmi 397 milyon dolara kadar gerilemişti. PEPE’nin güncel piyasa değeri yazım esnasında tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaşarak 670 milyon dolar bandına oturdu.

Ek olarak salı günü 2,2 milyon adet PEPE satan bir balina büyük slippage oranları yüzünden yalnızca 650 bin dolar değerinde Ethereum (ETH) alabildi. Aynı gün birçok balina milyon dolar değerinde satış yaparak market hacminin düşüşüne katkıda bulundu. Nansen’de araştırma analisti olarak görev alan Xin Yi konu hakkındaki açıklamasında balinaların kar satışları hakkındaki fikirlerine yer verdi:

Erken giren çok sayıda balina var ve token fiyatı o zamandan beri çok yükseldi. İnsanlar bu balinaların aktivitelerini takip ediyorlar ve ne zaman bir balina ciddi oranda kar satışı yapsa bu durum fiyatı ve piyasa hacmini önemli ölçüde etkiliyor. Şu anda piyasa değeri göz önüne alındığında likidite oldukça zayıf.

Öte yandan Coinglass tarafından sağlanan verilere göre PEPE’nin fonlama oranları da bir süredir negatif seviyelerde seyrediyor. Negatif fonlama manipülasyona açık bir veri olsa da genellikle o kripto paranın özelinde satış yönlü baskının ağırlıkta olduğu anlamına geliyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %89 yükselen PEPE, yazım esnasında 0,00000163 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!