Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TruthGPT Coin ve Sahte Elon Musk AI Token ABD’li Regülatörlerin Radarında

Teksas Eyaleti Menkul Kıymetler Kurulu (SSB) dahil 5 eyaletin menkul kıymet regülatörü, TruthGPT (TRUTH) ve Elon Musk AI tokenlarının yaratıcısına faaliyetlerini durdurma emri verdi.

Texas SSB 3 Mayıs tarihinde resmi web sitesi üzerinde yayınladığı duyuruda, Alabama, Montana, Kentucky ve New Jersey eyaletlerinin düzenleyicileri ile beraber Truth GPT ve Elon Musk AI tokenlarının arkasındaki aktörler The Shark of Wall Street, Hedge4.ai ve Horatiu Caragaceanu’e faaliyetlerini acilen durdurma emri verdiğini açıkladı.

İlgili token’ların Elon Musk’ın adını kullanan ve bir yapay zeka aktivitesi projesine bağlı olduğu iddia edilirken pazarlama aracı olarak Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) ve Ethereum (ETH) Kurucusu Vitalik Buterin’in resimlerinin de kullanıldığına yer verildi. Ayrıca TRUTH’ın 10 bin kata kadar yükselebileceğine dair çeşitli vaatlerin de pazarlamada kullanıldığı belirtildi.

Elon Musk AI olarak adlandırılan yapay zeka modelinin gelecekteki token fiyatlarını tahmin etmek için makine öğrenimini kullandığının iddia edildiği ve tarafların eyalet yerleşiklerine kayıtsız menkul kıymet hizmeti sunduğu da kurulun açıklamaları arasında yer aldı.

Ayrıca kurul, söz konusu tokenların mart ayı içerisinde yeni bir dijital varlık yatırım kampanyası olarak başlatıldığına değindi.

Texas SSB üyesi Travis J. Iles konu hakkında yaptığı açıklamada, kötü niyetli aktörler tarafından yapay zeka projelerine duyulan kamusal heyecanın istismar edilmeye çalışıldığını belirtti. Iles konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Gelişmiş yapay zeka platformları geliştirdikleri izlenimi yaratan planlar tasarlıyorlar. Ancak teklifleri yapay zeka yerine çoğu zaman sahtekarlıktan başka bir şey değil.

Teksas Eyalet Menkul Kıymetler Kuruculu Direktörü Joe Rotunda, yatırımcıları uyanık olmaları, duygusal hareket etmemeleri ve özellikle internet üzerinde tanımadıkları insanlar tarafından sunulan her teklifi değerlendirmemelerini tavsiye etti.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %19,6 değer kaybeden TRUTH, son 24 saat içerisinde %12,2 düşüş yaşayarak yazım itibariyle 0,000364 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!