Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yeni Stablecoin Ethereum Ana Ağında Yayına Girdi, Altcoin Fiyatı Sert Yükseldi!

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Curve Finance, yerel stablecoin’i crvUSD’yi Ethereum (ETH) ana ağı üzerinde hayata geçirdi. Uzun zamandır beklenen gelişmenin ardından CRV fiyatında yükseliş yaşandı.

Curve Finance, merkeziyetsiz stablecoin projesi crvUSD’yi Ethereum ana ağı üzerinde kullanıma sundu. On-chain veri sağlayıcısı Etherscan’dan alınan bilgilere göre ekip, crvUSD sözleşmesi üzerinde beş dakika içinde beş işlemde toplam 20 milyon dolarlık crvUSD bastı.

Ekip tarafından yapılan sosyal medya açıklamasında kullanıcı arayüzü hala geliştirilme aşamasında olduğu için lansmanın henüz tamamlanmadı belirtildi:

Birçok kişinin anladığı gibi, crvUSD akıllı sözleşmelerinin dağıtımı gerçekleşti. Bu henüz kesinleşmedi çünkü kullanıcı arayüzünün de konuşlandırılması gerekiyor. Bizi takip etmeye devam edin.

Diğer merkezi stablecoinlerden farklı bir çalışma prensibini benimseyen crvUSD, dolar sabitliğini sağlamak likidite havuzlarındaki dolar rezervlerine güvenmek yerine MakerDAO‘nun (MKR) DAI stablecoin’ine benzer şekilde aşırı teminatlandırılmış, güvenilir bir mekanizma kullanmaktadır.

Piyasanın en hacimli stablecoin’inleri Tether (USDT) ve USD Coin’den (USDC) farklı bir mekanizma benimseyen merkeziyetsiz stablecoinler, gelecekte kripto para sektöründe kendilerine önemli bir benimseme alanı bulabilirler. Hatırlanacağı üzere dolar sabitliğini kaybeden merkezi stablecoin TerraUSD (UST) kripto para sektörüne ciddi zararlar vermişti.

CoinGecko verilerine göre haber akışının etkisiyle %11 yükseliş yaşayan CRV, 0,881 dolar seviyesinden 0.985 dolara ulaştı. CRV, yazım esnasında 0,953 dolardan işlem görüyor.

Öte yandan önde gelen diğer merkeziyetsiz finans protokolleri de yerel stablecoinlerini çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor. DeFi protokolü Aave’nin (AAVE) halihazırda Ethereum test ağı Goerli üzerinde çalışan GHO adlı bir stablecoin’i bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!