Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Protokolü Yerel Stablecoin’ini Ethereum Test Ağında Yayınladı

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Aave (AAVE), yerel stablecoin’i GHO’yu Ethereum (ETH) test ağı Goerli üzerinde yayınladığını duyurdu.

Aave yönetişimi tarafından 9 Şubat tarihinde resmi web sitesi üzerinden yapılan açıklamada, uygulamanın yerel stablecoin’i GHO’nun Ethereum Goerli test ağı üzerinde yayınladığını bildirdi. Test aşamasından sonra ana ağda yayınlanması Aave yönetişimi tarafından yapılacak oylama ile belirlenecek.

Ayrıca GHO’yu test etmek isteyen kullanıcıların bu deneyimi Goerli’de yaşayabilmesi için GHO’nun Github kod tabanına erişimin açıldığı belirtildi.

MakerDAO’nun DAI stablecoin’ine benzer bir şekilde çalışacak olan GHO, dolara 1:1 oranında sabitlenecek. Ayrıca DAI gibi aşırı teminatlandırılmış stablecoin statüsünde bulunurken GHO almak veya borçlanmak için alınan tutardan fazla teminat yatırılması gerekecek. Ayrıca yatırılan teminatlar da getiri programına dahil edilecek.

On-chain analitik firması Messari’nin Analisti Dustin Tender konu hakkında verdiği bir demeçte, GHO’nun DAI’den sonra sektördeki en iyi merkeziyetsiz stablecoin olacağına inandığını dile getirdi. Yine de DeFi borç taleplerinin düşük olduğu mevcut ekonomik durumda ivmeli bir genişleme görmenin zor olacağına dair de yatırımcıları uyardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!