Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nijerya’dan Resmi Blockchain Kullanımına Hükümet Onayı

Afrika’nın en kalabalık ülkesi Nijerya, ülkenin dijital ekonomiye geçiş çalışmaları kapsamında ulusal blockchain politikasını onayladı.

Nijerya İletişim ve Dijital Ekonomi Bakanlığı 3 Mayıs tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı açıklamada, ülkenin dijital ekonomiye geçiş çalışmaları kapsamında ulusal blockchain politikasının onaylandığını duyurdu. Politikada Nijerya’da alım-satımı yasaklanan kripto paralara dair bir detay bulunmaması dikkat çekerken ülkede resmi olarak blockchain teknolojisinin önü açılmış oldu.

Bakanlık, politikanın bireyler, işletmeler ve hükümet arasında güvenli işlemleri, veri paylaşımını ve kıymet alışverişini destekleyeceğini bu sayede herkes için inovasyonu, güveni, büyümeyi ve refahı artıran blockchain destekli bir ekonomi yaratacağını açıkladı.

Ayrıca PricewaterhouseCoopers’ın blockchain teknolojisinin 2030 yılına kadar küresel ekonomiyi 1,76 trilyon dolar büyütebileceği tahmini de bakanlığın açıklamaları arasında yer aldı.

Çalışmaların, İletişim ve Dijital Ekonomi Bakanlığı’na bağlı Ulusal Bilgi Teknolojisi Geliştirme Ajansı (NITDA) tarafından koordine edileceği ve denetlenmesi için çok sektörlü bir yönlendirme komitesi kurulacağı da verilen bilgiler arasında yer aldı.

Ayrıca kabine Nijerya Merkez Bankası (CBN), Nijerya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Ulusal Üniversiteler Komisyonu gibi regülatörlerin farklı sektörlerdeki blockchain teknolojisini uygulanması için düzenleyici çerçeveler oluşturma talimatı verdi.

Nijerya’nın blockchain alanına ilgisi bir süredir artarak devam ediyor. Ülke geçtiğimiz günlerde tokenize menkul kıymetlerin alım-satımına izin verileceğini ancak Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi kripto paraların yasaklı kalmaya devam edeceğini duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!