Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Afrika Ülkesinden Bu Kategorideki Tokenlara Yeşil, Bitcoin ve Ethereum’a Kırmızı Işık

Nijerya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para harici varlığa dayalı tokenların dijital varlık borsalarında alım-satımına izin vererecek.

Bloomberg’ün 1 Mayıs tarihli haberine göre kripto para benimsenmesinin çok yüksek olduğu Nijerya’nın SEC Başkanı Abdulkadir Abbas verdiği bir röportajda, ülkedeki dijital varlık borsalarının hisse senedi, borç veya gayrimenkul gibi herhangi bir varlığa %100 dayalı “tokenize menkul kıymetlerin” ticaretine izin verileceğini bildirirken bunlar içerisinde kripto paraların yer almayacağını belirtti.

Abbas, mevcut kararın piyasa katılımını genişletmek amacıyla yapıldığını belirtirken Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi piyasa devlerinin de aralarında bulunduğu diğer dijital varlıkların yasaklı kalmaya devam edeceğinin altını çizdi. Başkan konu hakkında yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

Bir düzenleyici olarak karmaşık olan tekliflere geçmeden önce basit ve net olanlarla başlamayı severiz.

Ayrıca bu kapsamda ülkede faaliyet göstermesine izin verilmeyen kripto para borsalarının da deneme amaçlı lisans sürecinden geçirileceğini dile getiren Abbas, başvuruda bulunan işletmelerin yaklaşık 1 yıllık süreç boyunca yalnızca SEC’nin izin verdiği temel hizmetleri sunacaklarını bildirdi. Başkan, bu süreç sonunda borsanın deneme süresinin devam etmesine, operasyonunu durdurmasına veya firmayı lisanslamaya karar verebileceklerini ifade etti.

Nüfusunun büyük bir bölümü genç olan ve ABD dışındaki P2P (peer to peer) kripto ticaret platformlarında en yüksek hacme sahip olan ülkenin bu hamleyle beraber piyasa katılımının oldukça hızlı bir şekilde artmasının beklendiği aktarıldı.

Nijerya Merkez Bankası (CBN), 2021 yılının Şubat ayında Bitcoin ve kripto para işlemlerini yasaklamıştı. Geçtiğimiz yılın şubat ayında ise Nijerya hükümeti, kripto paraların yasal olarak tanınması için bir yasa taslağı üzerinde çalıştığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!