Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale: Bitcoin ve Kripto Para Fiyatları FED Faiz Artırsa Bile Yükselebilir!

Dünyanın en büyük kripto para yatırım şirketlerinden Grayscale, FED’in faiz kararında 25 baz puanlık artırıma gitmesi durumunda bile Bitcoin (BTC) yükselişinin sürebileceğini söyledi.

Grayscale yakın tarihli bir raporunda, 3 Mayıs Çarşamba günü açıklanacak ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararının beklenilen koşullarda gelmesi durumunda Bitcoin fiyatının yükselişine devam edebileceğini dile getirdi.

Chicago Mercantile Exchange’nin (CME) FedWatch aracı tarafından sağlanan verilere göre FED’in faiz oranlarını 25 baz puan artırması bekleniyor. Raporda, 25 baz puanlık bir faiz artırımının piyasanın beklentileriyle uyuşacağı için Bitcoin’in yükselişinin önüne geçilemeyeceğinin altı çizildi.

Risk varlıkları genelde FED faiz artışlarından olumsuz etkilenirler ancak açıklanacak veriler piyasa beklentileriyle uyuşursa kripto paralar bu karardan sonra yükselişine devam edebilir.

Grayscale, Bitcoin volatilitesine işaret ediyor

Özellikle faiz kararı dönemlerinde yaşanan ani fiyat hareketleri konusunda yatırımcıları uyaran Grayscale, kısa vadeli yönelimlerin uzun vadeli perspektife etki etmeyeceğini raporuna ekledi.

Grayscale, nisan ayının ikinci yarısında meydana gelen volatiliteye atıfta bulunarak akılda tutulması gereken birkaç önemli nokta olduğunu belirtti. Mt. Gox tarafındaki Bitcoin’lerin kilit açım olayının, ABD’nin elinde tuttuğu Silk Road Bitcoin’lerin ve “Mayıs ayında sat” kalıbının bu volatiliteyi körükleyebileceği hatırlatıldı.

Başta Bitcoin olmak üzere kripto para piyasasının halen daha birçok duygu odaklı faktörden etkilenebileceği şu ifadelerle açıklandı:

Bitcoin, yanlış veya eksik bilgi tarafından etkilenebilecek birçok duygu odaklı faktöre hala maruz kalabilir. Büyük sahiplerin eylemlerine dair algı da Bitcoin’in değerini önemli ölçüde etkileyebilir.

Ancak Grayscale, ek faiz artışlarını ve düşen enflasyonu Bitcoin’in gelecek performansına dair olumlu bir gösterge olarak yorumladı. Öte yandan ABD merkezli bankacılık krizinin de yine orta ve uzun vadede yatırımcıları Bitcoin gibi güvenli liman algısı oluşmuş yatırım araçlarına yöneltebileceği öne sürüldü.

CoinGecko verilerine göre, Bitcoin’in fiyatı son 24 saat içerisinde %2,1 düşüş yaşarken haberin kaleme alındığı esnada 27.980 dolardan işlem görüyor. MicroStrategy’nin ilk çeyrek raporunu açıklaması ve Bitcoin stratejisine olan inancının hala güçlü olduğuna dair yorumları kripto para piyasasında genel bir toparlanma sağladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!