Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy Yükselişte Kazanmak İçin En İyi Yol Mu? Bitcoin İçin Güven Tazeledi!

Dünyanın en büyük kurumsal Bitcoin balinası Microstrategy, 2023’ün ilk çeyreğinde 94 milyon dolarlık kar bildirirken Bitcoin (BTC) kaynaklı zararını %90’ın üzerinde azaldığını duyurdu.

Microstrategy 1 Mayıs tarihinde resmi web sitesi üzerinden paylaştığı 2023 yılının ilk çeyreğine ait finansal raporlarında, Bitcoin kaynaklı zararını 18,9 milyon dolar olarak beyan etti. Şirketin geçtiğimiz yılın son çeyreğine göre zararını %90’ın üzerinde azalttığı görüldü.

Çeyrek içerisinde bilançosuna 209 milyon dolar değerinde 7.500 BTC daha ekleyerek toplam Bitcoin varlığını 3,9 milyar dolar değerinde 140 bin BTC’ye çıkaran Microstrategy, ortalama Bitcoin maliyetini 29.803 dolara kadar düşürdü.

Şirket çeyrek içerisinde toplamda 121 milyon dolar gelir bildirerek 119 milyon dolarlık gelir beklentisinin %1,68 üzerinde performans gösterdi. Ayrıca şirket 94 milyon dolarlık kar bildirdi.

Microstrategy CFO’su Andrew Kang konu hakkında yaptığı açıklamada, ilk çeyrek içerisinde Bitcoin teminatlı kredinin tamamen ödendiğini bildirdi. CFO, şirketin genel faaliyetlerinde yeni pazarlar ve iş kollarına açılmayı hedeflediğini bunun yanı sıra mevcut faaliyetlerinde maliyet tasarrufuna gitmek amacıyla teknolojiyi kullanmaya devam ettiğini belirtti

Öte yandan Microstrategy kurucusu ve Bitcoin savunucusu Michael Saylor 1 Mayıs tarihide sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, şirketin Bitcoin stratejisine başladığı 10 Ağustos 2020 tarihinde bu yana Microstrategy hisselerinin %166 değer kazandığına işaret etti.

Saylor’un paylaştığı verilere göre MSTR, Apple (AAPL) ve Microsoft (MSFT) gibi teknoloji devlerinin hisselerinin yanı sıra altın, Bitcoin ve Nasdaq (NDX) ve S&P 500 (SP500) endekslerini de performans bakımından geride bıraktı.

Geçtiğimiz günlerde Alman bankacılık devi Berenberg yayınladığı bir raporda, beklenen Bitcoin yükselişinden halka açık şirketler aracılığıyla yararlanmayı düşünen yatırımcılar için en verimli yolun MSTR olduğunu öne sürmüştü.

.

Ortalama Bitcoin maliyetini 30 bin doların altına çeken Microstrategy, ilk çeyrek içerisinde fiyatın 30 bin doların üzerine çıkmasıyla uzun bir aradan sonra ilk defa kara geçmişti. Coingecko verilerine son 30 gün içerisinde %1,8 değer kaybeden BTC, son 24 saat içerisinde %2,1 değer kaybederek yazım esnasında 27.993 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!