Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy Bitcoin Yatırımlarında Kara Geçti, Hisse Fiyatı Yükseldi

Dünyanın en büyük kurumsal Bitcoin balinası Microstrategy’nin Bitcoin (BTC) yatırımlarının yaklaşık 1 senenin ardından tekrardan kara geçmesiyle MSTR hisseleri yükselişe geçti.

Bitcoin son 24 saat içerisinde %6,5 değer kazanarak 30.102 dolar seviyesine kadar yükselmesiyle birlikte Bitcoin maliyeti 29.803 dolar olan Microstrategy, 10 ayın ardından yeniden kara geçti.

Mart ve nisan aylarında yaptığı alımlarda Bitcoin ortalamasını 29.803 dolara kadar düşüren Microstrategy’nin gün içerisindeki karı, Coingecko verilerine göre Bitcoin başına 594 dolara kadar yükseldi.

Toplamda 140 bin Bitcoin’e sahip Microstrategy’nin toplam karı ise Bitcoin’in 30.126 dolara kadar geri çekilmesiyle birlikten 45,2 milyon dolar seviyesine çıktı.

Son 10 aydır zararda seyretmesine rağmen Bitcoin yatırımlarına hız kesmeden devam eden şirketin hisseleri, yılın başından bu yana %121 yükselerek 312 dolar seviyesine çıktı ve aynı dönem içerisinde %84 değer kazanan Bitcoin’i performans bakımından geride bıraktı.

Öte yandan Nasdaq verilerine göre BTC yatırımlarının kara geçmesinden kısa bir süre sonra MSTR, açılış öncesi seansta 321 dolarla kapanıştan %2,80 daha yüksek seviyede işlem görüyor. Ayrıca MSTR, sene başından beri gösterdiği %120’ye yakın yükseliş performansıyla %80 yükselen Bitcoin’i geride bıraktı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!