Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Koreli Dev Borsanın İki Çalışanı Tutuklandı: Listeleme Karşılığı Rüşvet İddiası!

Güney Kore’nin önde gelen kripto para borsalarından biri olarak anılan Coinone’un iki üst düzey çalışanı tutuklandı.

Güney Kore medyası tarafından sunulan yakın tarihli bir haberde, kripto paraların listelenmesi karşılığında rüşvet aldığı iddia edilen Coinone’un üst düzey çalışanlarının kaçma endişesi nedeniyle tutuklandığı belirtildi. Tutuklama emri 10 Nisan Pazartesi günü Seul Güney Bölge Mahkemesi Baş Yargıcı Kim Ji-Sook tarafından çıkarıldı ve çalışanlar bugün tutuklandı.

Coinone’un listeleme ekibi lideri Kim Mo, Suç Gelirlerinin Gizlenmesi Yasasını ihlal etmek ve güven suistimali yapmak ile suçlanırken listeleme komisyoncusu Hwang Mo ise aynı şekilde güven suistimali ile itham edildi.

Mahkeme tarafından sunulan rapora göre Hwang Mo, belirli kripto paraların listelenmesi karşılığında Kim Mo ve borsanın listeleme ekibinin eski direktörüne yaklaşık 1,5 milyon dolarlık ödeme yaptı.

Öte yandan söz konu rüşvet karşılığı listelenen kripto paralar arasında bir tanesi öne çıktı. Furiever Coin olarak adlandırılan ve sadece Coinone’da listeli olan bu varlığın Seul’deki Gangnam bölgesinde yakın zamanda gerçekleşen bir kaçırma ve cinayet soruşturmasıyla bağlantılı olduğu düşünülüyor. Polis, 48 yaşındaki bir kadının başarısız bir kripto para yatırımının intikamı olarak kaçırılmış ve öldürülmüş olabileceğinden şüpheleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!