Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wall Street Devinden Bitcoin Değerlendirmesi: Altın ile Benzer ve Daha İyi!

Wall Street’in dev kurumu Bernstein, yatırımcıların Bitcoin (BTC) yerine altın tercihini sorguladı ve Bitcoin için altından “daha hızlı bir at” benzetmesinde bulundu. 

Bernstein analistleri tarafından yayınlanan son raporda, Bitcoin ve altın kıyaslanırken altını tercih eden yatırımcıların Bitcoin’i tercih etmemesi mantıksız olarak nitelendirildi.

Yatırımcılar, özellikle ABD bankacılık krizi ile birlikte yaşanan panik ortamında varlıklarını güvenli liman olarak nitelendirilen Bitcoin ve altına kaydırırken altın yılın başından bu yana yaklaşık %11, Bitcoin ise aynı süre zarfında %80 civarında yükseldi.

Tam olarak bu bağlamdan yola çıkan analistler, Bitcoin’i “daha hızlı bir ata” benzetirken yatırımcıların altını savunup Bitcoin’den uzak durmasını ise “daha hızlı bir attan nefret etmek” olarak açıkladı:

Eğer altını seviyorsanız, Bitcoin’i daha da çok sevmelisiniz. Altın ve Bitcoin korelasyonu kriz dönemlerinde artar. Büyük bir parasal değer kaybı yaşandığında, hem Bitcoin hem de altın ralli yaparken Bitcoin altından daha iyi performans gösterir.

Analistler, her ne kadar bazı yatırımcılarca Bitcoin’in yeni bir döngüye girdiğine dair inanç hakim olsa da bunu biraz gerçek dışı bulduklarını vurguladı. Raporda, dolar ve makroekonomik yapının pozitif yönlü sinyaller vermeye başladığı taktirde altın ve Bitcoin için bu olumlu rüzgarların güç kaybedebileceğine yer verildi:

Piyasada yaşanan bu yükselişin yapısal olarak yeni bir Bitcoin döngüsü olduğuna ve Bitcoin’in yeni tahsisler göreceğine dair sınırlı bir inanç olduğunu görüyoruz. Biz bu düşünceyi biraz gerçek dışı buluyoruz.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %6.6 yükselen Bitcoin, yazım esnasında 30.137 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!