Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy Büyük Zarara Rağmen Bitcoin Pozisyonlarını Taşımakta Kararlı!

Michael Saylor’un kurucusu olduğu yazılım şirketi MicroStrategy dördüncü çeyreğine dair finansal raporlarında, Bitcoin (BTC) varlıklarında 197 milyon dolarlık değer düşüklüğü bildirdi.

Microstrategy 2 Şubat tarihinde yayınladığı dördüncü çeyreğe dair finansal raporlarda, son çeyrekte Bitcoin’in değer düşüşünde kaynaklanan zararının 197 milyon dolar olduğunu ifade etti. Raporda şirketin, 2022 yılı içerisinde alınan Bitcoinlerden kaynaklanan değer düşüklüğünün ise yaklaşık 1,28 milyar dolar olduğu dikkat çekti.

Şirketin CFO’su Andrew Kang konu hakkında yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

Geçtiğimiz çeyrekte Bitcoin varlıklarımızı tekrar 132.500’e yükselttiğimizi bildirmekten memnuniyet duyuyorum. Bitcoin pozisyonumuzu uzun vadede koruma ve büyütme stratejimiz devamlılığını sürdürüyor. 

Öte yandan uzmanlar, dördüncü çeyreğin sonundan bu yana Bitcoin’in yaklaşık %50 değer kazandığına dikkat çekerek yeni yılın ilk çeyreğinde 2022’den daha pozitif sonuçlar görülebileceğini öne sürdü.

Finansal tabloların açıklanması sonrasında yapılan basın toplantısında şirket kurucusu Michael Saylor, Bitcoin’in oldukça sert bir süreçten geçmesine rağmen yatırımlara başladığı 2020 Ağustos’undan bu yana MicroStrategy hisse performansının başlıca endekslerden ve Google, Microsoft ve Amazon gibi teknoloji şirketlerinden daha iyi performans gösterdiğini dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!