Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Ülke Ulusal Kripto Para Borsasını Haziran Ayına Kadar Başlatmayı Planlıyor

Yerel olarak 16 milyon kripto para yatırımcısına ev sahipliği yapan Endonezya, bu yılın haziran ayına kadar ulusal kripto para borsası açmayı hedefliyor.

Yerel basın tarafından yapılan habere göre Endonezya hükümeti, haziran ayına kadar kadar ulusal kripto para borsası açmayı hedefliyor. Bir süredir bu konu hakkında çalışmalar yürüten hükümet, ilk olarak söz konusu ulusal borsayı 2022’nin sonuna kadar yetiştirmeyi hedeflemişti fakat bu hedef gerçekleşmedi. Yakın zamanda konu hakkında açıklama yapan Endonezya Ticaret Bakanı Zulkifli Hasan, halkı ulusal kripto borsası konusunda sabırlı olmaya çağırdı:

Acele etmeyelim çünkü eğer tam olarak hazır olmadan harekete geçerse işler karışabilir. Hükümet bu hamlenin halka büyük bir zarar vermesini istemiyor çünkü insanlar kripto ticareti hakkında fazla bir şey bilmiyor.

Hükümet yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, finansal otoritelerin hangi borsaların gereken şartları karşıladığına dair araştırmalarını sürdürdüğü ifade edildi. Şu anda ülkenin düzenleyicilerine kayıtlı beş aktif kripto borsası bulunuyor ve Zulkifli’ye göre bakanlığın kripto borsası bunların hepsini kapsayabilir.

Hükümet tarafından kurulacak söz konusu ulusal borsanın, halihazırda faaliyet gösteren borsalar ve yerel kullanıcılar arasında arabulucu görevi üstlenmesi ve gerekli fonlar için güvenilir bir emanetçi olması planlanıyor. Eğer bu gerçekleşirse, kripto para işlemleri devlet kontrolünde ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!