Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Popüler Kripto Para Borsası Bu Ülkedeki Ofisini Kapattı

ABD merkezli popüler kripto para borsası Kraken, lisans aldıktan bir yıl sonra Abu Dhabi ofisini kapatırken ülkenin yerel para birimi AED’ye (dirhem) verdiği desteği de sonlandırdı.

Bloomberg’ün 2 Şubat tarihli haberine göre Kraken küresel işgücünün yaklaşık %33’ünü işten çıkarma planı kapsamında Abu Dhabi ofisini kapattı. Borsa, ülkenin yerel para birimi AED’ye verdiği desteği de sonlandırırken karardan sekiz personelin etkilendiğini ancak Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) genel müdürü Benjamin Ampen’in borsada kalmaya devam edeceğini belirtti.

Bir şirket sözcüsünün yaptığı açıklamada, Orta Doğu ve Kuzey Afrika biriminin neredeyse çoğunun işine son verildiğini ifade etti. Ancak yerel para birimine dair desteğin son verilmesinin operasyonel süreçleri etkilemeyeceğinin yalnızca AED cinsinden mevduatların otomatik olarak dolara çevrileceğinin altı çizildi. Şirket, karardan etkilenen müşterilerin haberdar edildiğini de dile getirdi.

Açıklamada, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da yerleşik müşterilerin Kraken’in bütün ürünlerinden yararlanmaya devam edebileceği de vurgulandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!