Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Meme Token İçerden Satış İddiaları ile Yüzde 90 Çakıldı! Rug Pull Mu?

Sosyal medya platformu Reddit’te popüler hale gelen WallStreetBets’in gayriresmi meme token’ı WSB, ekipten birinin devasa satışı sonrasında %90 değer kaybetti.

WallStreetBets’in moderasyon botlarını yöneten ve meme token’ın yaratıcısı “zjz.eth”, ekip için ayrılmış milyonlarca WSB’yi satarak fiyatta ciddi bir düşüşü tetikledi. Ekip çalışanı tarafından gelen satış rug pull iddialarının ortaya atılmasına neden olurken durum ilk olarak Ice Bagz adlı bir Twitter kullanıcısı tarafından fark edildi. Ardından kripto para güvenlik şirketi PeckShieldAlert olayın detaylarına on-chain verileriyle açıklık getirdi.

Verilere göre iki farklı işlemle WSB satışını tamamlayan şahıs, öncelikle 635 bin dolar değerinde WSB’yi merkeziyetsiz borsa (DEX) Uniswap üzerinden sattı. Ardından Uniswap işlemlerine devam eden ekip çalışanı, 46,7 milyon dolar değerinde devasa bir satış daha gerçekleştirdi.

WSB projesinin moderatörlerini temsilen kurulmuş bir sosyal medya hesabı duruma tepki göstererek paylaştığı gönderide, zjz.eth ve is_unpopular lakaplı bir diğer ekip çalışanını hedef aldı. 771 bin takipçili WSBMod hesabından paylaşılan bu gönderide söz konusu iki ekip çalışanı polise vermekle tehdit edildi:

Hey zjz.eth, 4 saat içinde benimle iletişime geçmezsen polise ve FBI’a şikayette bulunacağım. Tamamen çıldırmış gibi davranıyorsun. Bunu neden yaptığını anlamıyorum. Eğer bir şekilde bir açıklaman varsa, konuşmak zorundasın ama bu nasıl mümkün olabilir bilmiyorum. Parayı iade etmen için hala şansın var.

WSBMod tarafından 4 saatlik süre zarfını kapsayan bu uyarıya dolandırıcı çalışanlardan cevap gelmemesinin ardından paylaşılan yeni gönderide her iki şahsında yaşadıkları yer ifşa edildi ve polise konu hakkında müracaat edildiğine yer verildi.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %90 değer kaybeden WSB, 0,00054165 dolar seviyesinden 0,00004827 dolara kadar geriledi. WSB yazım esnasında 0,00006223 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!