Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Mahkemesi İntihar Eden Dark Web’in Kilit İsminin Lambo ve Milyonlarca Kripto Parasına El Koydu!

Dark Web‘in en kilit isimlerinden olan ve uzun süren tutukluluk halinden sonra tutulduğu bir Tayland hapishanesinde geçtiğimiz yaz kendini asan Kanada vatandaşı Alexandre Cazes‘in mal varlığı hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Alexandre’nin tutuklanmasına sebep olan platform ise, Dark Web üzerinde hizmet veren AlphaBay olmuştu.

6 Eylül tarihinde ABD Bölge Mahkemelerinden Fresno şehri departmanı, 14 ay boyunca devam eden sivil ceza davasını, Alexandre’ye ait olan varlıklara el koyarak noktalamaya karar verdi.

Davaya katılmak yerine intihar etmeyi tercih eden Cazes, Dark Web üzerinden ABD vatandaşlarına ve diğer ülkelerdeki müşterilerine yasa dışı ürünler satmakla, sahtekarlıkla, kimlik hırsızlığı ile, haraç ve şantaj ve para aklama suçları ile yargılanacaktı.

ABD yargısı tarafından el konulan varlıklar arasında, önemli taşınmaz mülkler, inanılmaz miktarda para, pahalı araba koleksiyonu vb. unsurlar yer alıyor.

Dark Web platformundaki AlphaBay itibari para kabul etmediği için, Cazes yaklaşık olarak 1.605.05 bitcoin, 8.309.27 ether, 3,691,308 zcash ve bilinmeyen miktarda Monero’ya sahip. Cazes’in sahip olduğu kripto para birimlerinin toplam değeri yakalanma tarihindeki piyasa değerine göre yaklaşık 8.8 milyon dolar civarında.

Ancak FBI yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, Cazes bir tür ”karıştırıcı” ve ”ayrıştırıcı” kullandığı ve gelen kripto para birimlerini düzenli olarak küçük bölümlerle farklı hesaplara aktardığı için, asıl servetinin çok daha büyük ve muazzam olduğu tahmin edilmekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment