Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Meclis Üyesi: Kripto Paraların Düzenlenmesindeki Yarış, Problemleri Çözmeyecek

Dolandırıcılık e diğer kötü niyetli faaliyetler kripto para sektöründe maalesef bir gerçek. Konuyla ilgili konuşan Amerika Birleşik Devletleri meclisinde görev yapan meclis üyesi Patrick McHenry kural koyucu kurumların, kripto paralar konusunda acele etmesinin bir işe yaramayacağını belirtti.

Mc Henry yaptığ açıklamasında kanun koyucu kurumların bu konu hakkında acele ile hareket ettiklerini ve hiçbir şey yapmamaktansa bir şey yapmayı yeğlediklerini belirtti ancak bunun ideal çözüm olmadığı görüşünü savundu. McHenry, şöyle konuştu:

”Benim en büyük korkum bu kurumların da akışa kendini kaptırıp hemen bir şeyler yapmalıyız fikrine bürünmesi. Evet sektörde dolandırıcılık olduğunu, bu ekosistemin kötü insanlar içerdiğini biliyoruz ancak pimpirikli bir şekilde hareket edip hemen bir şeyler yapmaya çabalamanın doğru bir hamle olmadığı fikrindeyim.”

North Carolina eyaletinden gelen McHenry, bir başka Cumhuriyetçi temsilci Tom Emmer ile bu konu hakkında aynı fikirleri paylaşıyor. Ancak McHenry, Mart ayında yapılan bir etkinlikte ICO’lar hakkında düzenleme yapılması yönünde görüş bildiren California temsilcisi Brad Sherman ile ise tamamen aynı fikirleri paylaşmıyor.

Sherman, Mart ayındaki toplantıda ICO’lar hakkında harekete geçilmesi ve bir an önce yatırımcıları güven altına alacak düzenlemelerin getirilmesini talep ederken, McHenry konuyla ilgili açıklamasında acele hareket etmenin sektöre katılacak şirketleri bir nevi korkutacağını düşündüğünü açıkladı.

McHenry ”Bence bu noktada elimizde müthiş bir fırsat var. Bu konu hakkında açık fikirli olmalı ve bu sektöre ve kazanımlarına saygı duyan bir yasa oluşturmalıyız.” dedi.

Komple Yeni Yasalara Gerek Var mı?

McHenry, konu ile ilgili senatodan çıkan şu anki yaklaşımın gayet yeterli olduğunu ve yakın gelecekte de iş yapacağını düşündüğünü belirtirken; yepyeni ve baştan bir yasa oluşturmanın gereksiz olacağını düşündüğünü belirtti.

Hali hazırdaki kanunların yeni teknolojiye göre biraz evrilmesinin yeterli olacağını belirten McHenry, şöyle konuştu:

”Hemen yeni bir yasa veye kurallar bütünü ortaya koymayı düşünmeden önce; elimizde hali hazırda bulunan kanunları bu yeni gelişen teknolojiye nasıl uyarlayabiliriz diye düşünmemiz, daha akılcı bir yol olacaktır.”

Amerikan Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’nun (SEC) zaten bu tarz konular hakkında yürürlükte olan ve iyi işleyen düzenlemeleri olduğunu belirten başarılı politikacı, zaten hali hazırda işleyen bir yapı varken yenisini aramak macera olur, ifadelerini kullandı.

Meclisin şu anda yeni yasalar için harıl harıl mesai harcamak yerine; Blockchain ve kripto paralar ile ilgili bilgi edinmye çalışmasının daha faydalı olacağını belirten deneyimli siyasetçi, Blockchain teknolojisinin kendisini çok heyecanlandırdığını ve teknolojik alanda bir devrim yapacak güce sahip olduğunu ifade etti. Teknolojinin birçok kullanım alanına uyarlanabilir olmasının müthiş bir haber olduğunu da belirten McHenry, işin gelecekte nereye gideceğini görmek için sabırsızlandığını da sözlerine ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment