Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Temsilciler Meclisi’nden Daha Kapsamlı Yeni Kripto Komitesi

ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nde bir grup, kripto para endüstrisini daha kapsayıcı ve detaylı şekilde denetleyebilmek adına kripto komitesi kurmaya hazırlanıyor.

Politico’nun 12 Ocak tarihli bir haberine göre ABD Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçileri kripto endüstrisi üzerindeki denetimleri ve düzenlemeleri sıkılaştırmak için bir kripto komitesi kurmayı planlıyor. Dijital Merkez Bankası Parası (CBDC) konularında araştırmalarıyla öne çıkan French Hill’in dijital varlıklar, finansal teknoloji ve kapsayıcılıkla ilgili kurulan bu yeni alt komiteye başkanlık etmesi bekleniyor. Alt komitenin başkan yardımcısı ise kripto konularında da aktif olan Warren Davidson olacak.

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Patrick McHenry konuyla ilgili Politico’ya verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

Yeni bir varlık sınıfına ilişkin gözetim ve politika oluşturmaya yanıt vermeliyiz. Bu komite, federal düzenleyiciler için net kurallar sağlamanın yanı sıra finansal teknolojinin yetersiz hizmet alan topluluklara ulaşmasına izin veren politikalar oluşturmaktan sorumlu olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!