Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’e Mahkemeden İyi Haber: Varlık Satışı İçin İzin Çıktı

İflas eden kripto para borsası FTX’in finansman yaratabilmek adına LedgerX’in de bulunduğu dört varlığının satışına onay verildi.

Delaware Makemesi’nin 12 Ocak tarihinde verdiği kararda, FTX’in nakit finansman yaratabilmek adına LedgerX, FTX Japonya, FTX Avrupa ve Embed’in satışa çıkarılmasına izin verdi. FTX, satış işlemlerini yönetmesi için Perella Weinberg Partners’ı atadı. Şirketin varlıklarıyla 110’dan fazla alıcının ilgilendiği belirtildi.

FTX’i temsil eden hukuk bürosu Sullivan&Cromwell’in ortaklarından Andrew Dietderich, ilgili dört şirketin yaklaşık 5 milyar dolar nakit, menkul kıymetler ve likit kripto para birimlerine sahip olduğunu söyledi. Öte yandan FTX CEO’su Jhon Ray ve yeniden yapılandırma ekibi, hala şirket varlıkları ve alacaklılara olan yükümlülükler arasındaki farkı belirleyemediklerini ifade etti.

Dietderich, satış için ilgili şirketlerin belirlenme sebebi hakkında şu ifadelerde bulundu:

İlgili şirketler, yakın zamanda şirket bünyesine alındığı için FTX sistemiyle aralarında yüksek bir entegrasyon bulunmuyor. Hatta bazı noktalarda hiç entegrasyon bulunmadığını da söyleyebiliriz.

Dietderich ayrıca varlıklar için bir inceleme süreci başlatıldığını, satılacak dört kuruluşun yanı sıra FTX.US ve ana borsa FTX’in de yeniden yapılandırılmasının veya satışının düşünüldüğünü belirtti.

Öte yandan FTX’in yan kuruluşları satma talebine daha önce “dava süreci için tehlikeli” olduğu gerekçesiyle ABD Mütevelli Heyeti’nden itiraz gelmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!