Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’in Satış Talebine ABD Mütevelli Heyeti’nden İtiraz

İflas eden kripto para borsası FTX’in likidite sağlamak amacıyla yan kuruluşlarını satma talebine ABD Mütevelli Heyeti’nden itiraz geldi.

Reuters’ün 8 Ocak tarihli haberine göre FTX’in likidite sağlamak için LedgerX dahil olmak üzere 4 kuruluşunu satma planına “dava süreci için tehlikeli” olduğu gerekçesiyle ABD Mütevelli Heyeti Üyesi Andrew Vara tarafından itiraz geldi.

Satışların gerçekleşmesi durumunda FTX iflasıyla ilgili bilgilerin tehlikeye atılabileceğini dile getiren Vara, “kuruluşlar hakkında tam ve bağımsız bir soruşturma yapılana kadar izin verilmemelidir” ifadelerini kullandı:

FTX’in iflas süreciyle ilişkilendirilebilecek herhangi bir kuruluş ya da şirketin satışına olası bir suistimal, ihmal veya diğer potansiyel şüphelerin tümü giderilip, tam ve bağımsız bir soruşturma yapılana kadar izin verilmemelidir. Aksi halde davanın şeffaflığı ve tarafsızlığı bozulabilir.

FTX avukatları daha önce LedgerX, FTX Japonya, FTX Avupa ve Embed iştirakleri satma planını mahkemeye bildirmişti. FTX’i temsil eden avukatlar, söz konusu kuruluşların satılmasının FTX mülkünün değerini en üst düzeye çıkaracağını savunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!