Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Önde Gelen Kripto Borsası Düzenleyici Eksiklik Nedeniyle Kripto Faiz Ürününü Sonlandırıyor

Avustralya’nın önde gelen kripto para borsası Swyftx, düzenleyici netlik eksikliği nedeniyle kripto faiz işlevi gören “Earn” programını sonlandıracağını açıkladı.

Swyftx, kripto para piyasasındaki düzenleyici netlikteki belirsizliği gerekçe göstererek Earn programını kapatma kararı aldı. Borsa tarafından yapılan açıklamada 10 Ocak itibariyle söz konusu programa dair hizmetlerin sonlandırılacağı belirtildi. Bununla birlikte kullanıcıların Earn bakiyeleri spot cüzdanlarına otomatik olarak iade edilecek.

Borsa tarafından yapılan açıklamada, “Earn” prgoramına dair beklentilerin yitirilmediği ve yasalar daha açık hale geldiğinde programı yeniden açmayı düşünecekleri ifade edildi:

Kararın kullanıcılar için hayal kırıklığı yaratabileceğini biliyoruz. Kripto para biriminin değerine ve potansiyeline inanıyor olsak da, şu anda ihtiyacımız olan şey Earn gibi kripto tekliflerinin düzenlenmesi konusunda daha fazla netlik sağlanması. Avustralya kripto faiz ürünleriyle ilgili kuralları belirledikten sonra progamı yeniden açmayı umuyoruz.

Swyftx’in bu kararı, Avustralyalı düzenleyici kurumların kripto faiz ürünleri üzerindeki son dönemde verdiği dikkat çeken kararların ardından alındı. Geçtiğimiz ay dünya çapında araştırmalar yürüten şirket Finder’ın yan kuruluşuna lisanssız kripto para ürünleri sunduğu için Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu (ASIC) tarafından dava açılmıştı.

Öte yandan Swyftx ve emeklilik fonu şirketi Superhero arasındaki 1 milyar dolarlık anlaşma da geçtiğimiz ay benzer bir şekilde kripto karşıtı düzenlemeler ve azalan talep nedeniyle feshedilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!