Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası 1 Milyar Dolarlık Anlaşmadan Oldu: Sebebi Binance Mi?

Avustralya merkezli kripto para borsası Swyftx ve emeklilik fonu şirketi Superhero arasındaki 1 milyar dolarlık birleşme anlaşması feshedildi. Kaynaklar anlaşmanın sonlanmasında Binance’in rol oynamış olabileceğini iddia etti.

Yerel bir finans gazetesinin 20 Aralık tarihinde yayınladığı habere göre kripto para borsası Swyftx ve emeklilik fonu şirketi Superhero arasındaki 1 milyar dolarlık birleşme anlaşması Superhero tarafından feshedildi. Anlaşmanın fesih nedeni olarak Avustralya’daki kripto karşıtı düzenlemeler ve kripto para temalı emeklilik fonlarına karşı azalan talep gösterildi.

Haziran ayında duyurulan anlaşmanın, asıl fesih nedeni olarak Avustralya’daki kripto karşıtı düzenlemeler gösterildi. Ayrıca Superhero kurucu ortağı Jhon Winters verdiği demeçte, FTX iflasından kaynaklanan bazı gelişmelerin de anlaşmadan çekilmeleri üzerinde etkisi olduğunu kabul etti. FTX iflasından sonra müşterilerin kripto para temalı yatırım ürünlerine olan talebinin azaldığını belirten Winters, şirketin dikkatini daha şeffaf ve uzun vadeli geleneksel yatırım ürünlerine çevirdiğini belirtti.

Öte yandan Superhero’ya yakın kaynaklar Swyftx’in Binance’e beklenenden daha fazla maruz kaldığına dair endişelerin de fesih kararında oldukça büyük bir etkisinin olduğunu söyledi. Kaynaklar şirketin, yakın zamanda Binance hakkında ortaya atılan iddiaları olasılık dahilinde değerlendirdiğini ima etti.

Şirket, ay başında 90 çalışanının görevine son vererek azalan talebe karşın küçülmeye gitmişti. Feshedilen anlaşma ise Swyftx’in aralık ayı içerisindeki ikinci başarısızlığı oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!