Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’den 2023 Tahminleri: Altcoinlerde Ayı Piyasası ve Bu İki Kripto Paraya Geçiş!

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, kripto para piyasasına yönelik 2023 tahminlerini paylaştı. Borsa, Bitcoin (BTC) ve Ethereum’un (ETH) popülerliklerini koruyacağı ve altcoinler için ayı piyasasının devam edeceği öngörüsünde bulundu.

Coinbase Institutional tarafından 2023 piyasa görünümüne dair yayınlanan raporda özellikle altcoinler için kripto kışının 2023’e kadar uzayacağına yer verildi. Sunulan raporda, yatırımcıların daha güvenli limanlar olarak gördüğü Bitcoin ve Ethereum üzerinde yatırımlarını arttıracakları ve bu iki kripto paranın “kaliteye kaçış” talebiyle 2023 yılında daha da plana çıkacağı ifade edildi.

Raporda Bitcoin ve Ethereum ilgili olarak uzun vadeli Bitcoin sahiplerinin dolaşımdaki arzın %85’ine sahip olduğu ve Ethereum’un akıllı sözleşmeler için endüstri standardı olarak hakimiyetinin devam ettiği belirtildi.

Coinbase analistleri, geçmiş ayı piyasalarını işaret ederek içinde bulunduğumuz döngüyü yorumladı ve piyasanın 2023 yılının ikinci çeyreğine kadar böyle devam edebileceğini söyledi.

Ayı piyasaları, önceki döngülere bakılırsa genellikle en az 18 ay süren uzun ve zorlu süreçlerdir. Bunu akılda tutarak, kripto piyasaları 2023’ün ikinci yarısına kadar mevcut fiyat seviyelerinde konsolide olmaya devam edebilir. İçinde bulunduğumuz güven bunalımı, bu düşüş döngüsünü birkaç ay daha uzatabilir.

Coinbase tarafından yapılan bu öngörülere göre kripto kışını bitirecek tetikleyici faktör, düzenleyici kurumların piyasayı kontrol altına alması ile birlikte artan güven ortamında daha çok yatırımcının kripto sektörüne yönelmesi olarak lanse edildi. Ayrıca FTX gibi merkezi borsalarda yaşanan bu krizlerin merkeziyetsiz borsalar (DEX) özelindeki talebi de canlı tutacağı ifade edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!