Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’e ABD’den Kötü Haber: Savcılar İkiye Bölündü! Dava Açılacak Mı?

ABD’li savcılar kripto para borsası Binance ve yöneticilerini olası kara para aklama ve yaptırım ihlalleri gerekçesiyle suçlamayı planlıyor.

Reuters tarafından sunulan habere göre bazı ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) savcıları, Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) dahil olmak üzere yöneticilere yönelik suçlamaları haklı çıkaracak kanıtlar olduğuna inanıyor. Kaynaklardan ikisi, davaya dahil olan en az yarım düzine federal savcıdan bazılarının, halihazırda toplanan kanıtların borsaya karşı agresif bir şekilde hareket etmeyi ve kurucu CZ de dahil olmak üzere bireysel yöneticilere karşı suç duyurusunda bulunmayı haklı çıkardığına inandığını söyledi.

Adalet Bakanlığı yetkilileri, elde edilen delillerin CEO CZ’ye dava açılması için yeterli olacağını düşünüyor. Fakat yetkililer bu konuda fikir birliğine varmış durumda değiller.

Öte yandan Adalet Bakanlığı yetkilileri tarafından Binance’in avukatlarıyla olası savunma anlaşmaları konusunda görüşüldüğü belirtildi. Binance ise “ABD Adalet Bakanlığı’nın iç işleyişi” hakkında hiçbir bilgisi olmadığını söylüyor.

Aktarılan bilgilere göre söz konusu araştırma ve soruşturma süreci 2018 yılından beri devam ediyor ve bu kapsamda daha önce Binance’den bilgi talep edilmişti.

Soruşturma, Adalet Bakanlığı’nın üç birimindeki savcıları kapsıyor. Bu birimler arsasında MLARS olarak bilinen Kara Para Aklama ve Varlık Kurtarma Bölümü, Seattle’daki Washington Batı Bölgesi ABD Savcılığı ve Ulusal Kripto Para Birimi Uygulama Ekibi yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!