Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TRON’un Stablecoin’i USDD 0,97 Doların Altına Geriledi: Justin Sun’dan Açıklama

Geçtiğimiz ay FTX çöküşüyle sabitliğini kaybeden Justin Sun’ın kurucusu olduğu TRON (TRX) ağına ait stablecoin USDD, 0,97 doların altına kadar gerileyerek haziran ayından bu yana en düşük seviyesine ulaştı. 

TRON ekosisteminde stablecoin işlevi gören USDD, haziran ayından bu yana en düşük seviye olan 0,97 doların altına düştü. Ancak bu USDD’nin için bir ilk değil. Stablecoin’in değeri daha önce haziran ayının başlarında 0,91 dolara, ağustos ve kasım ayında ise 0,95 dolar bandına gerilemişti.

CoinGecko tarafından sağlanan verilere göre FTX çöküşüyle birlikte yaklaşık bir aydır 1 dolar sabitliğinin altında seyreden USDD, 12 Aralık günü erken saatlerde 0,9695 dolara düşerek 22 Haziran’dan bu yana en düşük seviyeyi görmüş oldu. Düşüş %3‘ün altında kaldığı için Tron DAO (merkeziyetsiz otonom organizasyon) tarafından de-peg (sabitliğin bozulması) olarak tanımlanmadı.

TRON kurucusu Justin Sun ise endişeleri gidermek adına bir tweet paylaşarak USDD sabitliğini korumak için daha fazla sermaye harcayacaklarını duyurdu ve stablecoin’in %200 oranında teminata sahip olduğunu vurguladı. Bu duyuruya göre USDD, toplam değeri 1,45 milyar doları bulan varlıklar ile teminatlandırılmış durumda bulunuyor. Bu ani gerileme, yatırımcıların aklına ikinci bir Terra (LUNA) vakası yaşanma ihtimalini getirdi. Hatırlanacağı üzere Terra çöküşü ağın stablecoin’i TerraUSD’nin (UST) sabitliğini kaybetmesiyle başlamıştı.

Öte yandan USDD, merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu Curve üzerindeki toplam 34 milyon dolarlık USDD/3CRV likidite havuzunda ciddi bir pay sahibi ve %83‘lük kısmını oluşturuyor

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!