Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alameda Eski CEO’su FTX Soruşturması İçin SEC’de Çalışmış Avukat Tuttu

Kripto yatırım fonu Alameda Research’ün eski CEO’su Caroline Ellison, FTX iflasına ilişkin soruşturmada ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) en önemli eski denetmenlerinden birini avukat olarak tuttu.

Bloomberg 10 Aralık tarihli konuya yakın kaynakların iddialarına dayandırdığı haberinde, Alameda eski CEO’su Caroline Ellison’ın FTX iflasına ilişkin federal soruşturmada kendisini temsil etmesi için SEC’nin birçok önemli kripto para davasını denetleyen eski denetmeni Stephanie Avakian ile anlaştığını bildirdi. Avakian’ın eski CEO’yu temsil eden diğer avukatla beraber WilmerHale hukuk bürosu bünyesinde faaliyet gösterdiği öğrenildi.

Avakian WilmerHale’den önceki kariyerinde, SEC’de dört yıl boyunca icra direktörlüğü ve iki yıl boyunca da başkan yardımcılığı görevinde bulundu. Eski denetmenin denetlediği kripto para davaları arasında 2020 yılında SEC tarafından Ripple’a (XRP) açılmış olan kayıt dışı menkul kıymet satışı davası da bulunuyor.

WilmerHale’in resmi web sitesinde, Stephanie Avakian’ın finansal piyasalardaki yönetişim ve uyum sorunlarının ele alınması, bilgi istismarına dayalı ticari kazanç, mali dolandırıcılık, varlık yönetimi ve sınır ötesi yolsuzluk uygulamaları gibi hukuki konularda bilgi sahibi olduğu belirtiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!