Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Senatörün Hedefinde SEC Başkanı Var: Başarısızlıkları İçin Hesap Vermeli!

ABD’li Senatör Tom Emmer, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler ve kurumun kripto para gözetim stratejilerini etkisiz bulduğunu ve daha önceki hataları nedeniyle hesap vermesi gerektiğini belirtti.

Kripto savunucusu Senatör Tom Emmer 10 Aralık tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, 16 Mart tarihinde kendisi dahil 8 kongre üyesinin katılımıyla yazılan blockchain grup toplantısı mektubuna atıfta bulundu. Emmer, SEC Başkanı Gary Gensler’in kripto para ekosistemi üzerine bilgi toplama ve denetim faaliyetlerinin amaçsız ve gelişigüzel sürdürüldüğünü öne sürdü. Voyager Digital ve Celsius Network gibi geçmişte yaşanan kripto skandallarına atıfta bulunan Emmer, Gensler’in stratejilerinin etkisiz olduğunu ifade etti.

Senatör, Gensler’in Terra (LUNA), Celsius (CEL), Voyager ve FTX iflaslarının önceden fark edilememesine neden olan tutarsızlıklar hakkında Kongre’nin istediği bilgileri sağlamayı reddettiğini bildirdi. Emmer’in ifadelerine göre Gensler, bunun yerine kaleme aldığı mektupta Kongre’ye SEC’nin Uygulama ve İnceleme Bölümlerinin faaliyet alanlarını açıkladı.

Emmer, Gensler’in 5 Ekim tarihinden bu yana ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nin karşısına çıkmadığını ve bundan kaçındığını iddia etti. Senatöre göre bu durum, Kongre üyelerini SEC’nin FTX’teki gibi kripto çalışmalarını medya aracılığıyla öğrenmek zorunda bıraktı.

Senatör paylaşımında, Gensler’in Kongre önüne çıkarak hesap vermesi ve düzenleyici olarak yaptıkları başarısızlıkların maliyeti hakkında bilgi vermesi gerektiğini savundu.

Senatör daha önce FTX iflası sırasında yaşanan olaylarda da Gensler’in liderlik eksikliğinin katkısı bulunduğunu dile getirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!