Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Merkezli Bitcoin (BTC) Madencilik Şirketi En Büyük Rakibini 42 Milyon Dolara Satın Almak İstiyor

Kripto para sektörü hızla büyümeye devam ederken, sektör öncüleri arasındaki mücadele de katlanarak artış gösteriyor.

ABD’nin İş Kanıtı (PoW) sistemi hakkındaki tartışmalı açıklamaları devam ederken bir yandan da kripto para madencileri yatırımlarını arttırmaya devam ediyorlar. Sıcak bir gelişmeye göre ABD’li milyon dolarlık madencilik şirketi CleanSpark, en büyük rakiplerinden biri olan Mawson Infrastructure Group‘u satın almak istiyor. Businesswire tarafından 9 Eylül‘de yapılan bir habere göre, CleanSpark rakibine bu satın alma teklifi için 42,5 milyon dolarlık bir ödeme önerdi. Eğer söz konusu teklif Mawson Infrastructure Group tarafından kabul edilirse, şirkete ait 6.468 adet yeni nesil madencilik teçhizatı da CleanSpark’ın kontrolüne geçecek.

Bu atılım CleanSpark şirketi için bir ilk değil. Şirketin tüm ayı piyasası olumsuzluklarına rağmen geçtiğimiz dönemlerde madencilik sektörü konusundaki yatırımlarını hız kesmeden arttırdığı biliniyor. Bu haftanın başlarında CleanSpark, 28 milyon dolar karşılığında 10.000 yeni Bitmain Antminer S19j Pro satın aldığını duyurmuştu.

Ayrıca ağustos ayında CleanSpark şirketi, Waha Technologies’den yaklaşık 25 milyon dolar karşılığında başka bir madencilik tesisi ve beraberinde Bitcoin madencilik teçhizatı satın aldığını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!